Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Column
Inzendingen: 660
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
De koning, De Grap en de maatregel - 1
© Ewald Hagedorn op .
Aantal hits: 146
Recentelijk was ons staatshoofd – weer eens – negatief in het nieuws. Hij en zijn gemalin hadden zich niet aan de anderhalvemetermaatregel gehouden. De koning trok het boetekleed aan, zei deemoedig sorry en kwam daarmee weg, zoals hij overal mee wegkomt. Een kwestie van ‘Een beetje dom’.
Maar nu dan de minister van Justitie en Veiligheid, ook wel ‘De Grap’ genoemd. Nog niet zo lang geleden betitelde hij Nederlandse burgers die zich niet aan de coronamaatregelen hielden als asociaal.
Er dook een foto op, Grapperhaus zei deemoedig sorry, maar dat verder alles goed was gegaan. Heeft De Grap gejokt? Nee, De Grap heeft gelogen. Een klap in het gezicht van de Tweede Kamer en het gehele Nederlandse volk. Aftreden lijkt mij onafwendbaar.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "De koning, De Grap en de maatregel - 1"

Geschreven door Ewald Hagedorn . Geplaatst in Column.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(756)
458 commentaren
86 nuttige stemmen.
03.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Ik volg de Nederlandse politiek vrijwel niet meer, maar vond het een leuke column om te lezen!
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ewald Hagedorn 03.09.20
    Dank je wel, Janneke, altijd leuk om te horen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !