Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De kleine buurjongen

Publicatie: | A Waegeman
Hij is zo schattig. Een rond snoetje. Een rond brilletje. Guitige kuiltjes in zijn wangen. Levendig en speels. Dikwijls een beetje achter zijn grotere broer en zus huppelend, als een kleine Shetlandpony in de wei.
Als ik Jef zie moet ik altijd lachen. Zelfs als ik een mindere dag heb. Zijn kinderlijk onschuldig enthousiasme geeft energie.
Hij heeft karakter en kan zijn mannetje staan. Als jongste van de bende moet dat ook. Ik weet waarover ik praat. En dan hoor ik soms wel eens een kreet links of rechts. Dan denk ik, goed zo jongste, laat je niet doen.
Maar anderzijds, als de broer en zus niet in de buurt zijn, dan komt hij bij de buurvrouw zijn hart luchten. Zoals deze zomer. Jef kwam langs de achtertuin mijn erf op gelopen. Hij installeerde zich comfortabel naast mij in het tuinmeubel. Plofte zich met een diepe zucht neer terwijl hij zei: Annick.. ik verveel me.
Ik keek hem een beetje ongelovig aan. Welja.. Zei hij.. Broer en zus zijn niet thuis, en mama zegt dat ik nu even alleen moet spelen. Ik zocht samen met hem naar een oplossing. Tekenen?... Lezen?... Maar zijn snoet bleef even triest... Tot ik zei.. Puzzelen?.. Jaa dat was het!  Zo snel hij was gekomen zo snel was hij weer weg, want hij moest dringend gaan puzzelen.
Gisteren was Jef boos. Ik kwam net thuis en hoorde hem toevallig. Ik begreep hoe hij zich voelde. De woorden die hij brulde misten hun effect niet. "IK WIL NAAR SPANJE!!!"
Ik vroeg mij af of het iets met de Sint of Corona te maken had.
Ik had bijna stampvoetend meegebruld..." IK OOK! "   Ik meen het.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
04.12.20
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik ook! Maar niet in een zak, ik vind zo'n mondkapje al zo benauwd!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.