Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
  • Start
  • Columns
  • De ‘kledders’ van Twan Huys en Jeroen Pauw

De ‘kledders’ van Twan Huys en Jeroen Pauw

Twan Huys heeft de presentatie van RTL Late Night van Humberto Tan overgenomen omdat de kijkcijfers terugliepen. Huys is een alom geprezen serieuze journalist en Amerikadeskundige.

Nadat hij zich had verslikt in Willem Holleeder met zijn programma College Tour, neemt hij nu een programma vullend interview af met ‘kledder’-Stormy Daniels. En dat vult! De escapades van een pornoster met Donald Trump worden een uur lang breed uitgemeten. Gelukkig is er af en toe reclame – daar moet RTL het tenslotte van hebben – zodat Huys een beetje kan afkoelen. Een beetje stijf vervolgt hij het interview. Gelachen wordt er niet.  

Nadat er eerst serieus wordt gesproken over de kinderen Lily en Howick, die ondanks of dankzij ellenlange procedures het land uit worden gezet, wordt er bij Jeroen Pauw wel gelachen. Maar wat wil je ook met de luid om zijn eigen ‘grappen’ lachende Peter R. de Vries. Ook aan tafel Gerard Spong; tjongejonge, wat een onderkoelde humor heeft die man. Hij gaat zelfs het theater in en speelt nog engelachtig harp ook!

Spong heeft geen last van zijn geweten als hij de zwaarste crimineel vrijpleit: het is zijn professie en iedereen heeft recht op verdediging. Ik zal hem maar niet ‘kledder’ noemen, want voor je het weet sta je voor het hekje.

Pauw prijst Spong dat hij hooggewaardeerd wordt(?) in Nederland. Ik zie De Vries al kijken. Nu komt het, denk ik hoopvol. En het komt, maar niet wat ik verwacht. De Vries, die vertegenwoordiger is van nabestaanden zoals de familie van Nicky Verstappen, zegt: ‘Spong is niet alleen heel goed, hij is de beste!’ – o ja, dat is ook zo, ze hebben samen een boek geschreven.

Er wordt ook gelachen om een foto van Spong in zijn nieuwe auto, gefinancierd dankzij verdedigde criminelen. ‘Ik heb alweer een nieuwe,’ zegt Spong. ‘Met twee ingebouwde paraplu’s’ – daar weet ik een betere plek voor.

Iedere dag is professor Erik Scherder op tv, maar nu je hem nodig hebt om met ‘hersens in zijn handen’ dit gedrag cognitief te verklaren, is hij er niet.  

Misschien is het een idee om Spong en De Vries samen in het theater te laten optreden als opvolgers van John Lantings Theater van de Lach.

Misschien was het een beter idee geweest om de door zijn krullen schietende charmeur Jeroen Pauw een interview te laten afnemen met ‘kledder’- Stormy Daniels. En Twan Huys kan zich beter met serieuzere zaken bezighouden.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 364
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Jezelf herkennen

okt 18, 2019 Quote Hans Van Battel

menu

okt 19, 2019 55 woorden lieve heyrman

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Slaapvrees

okt 21, 2019 55 woorden Christiene M. de Vries

Meer schrijfactiviteiten