Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De keukenprinses

columnsVan mijn schoonmoeder kreeg ik een boodschappenpakket met daarin cupcake mix van Dr. Oetker. Op een regenachtige middag tovert mijn dochter de cakemix uit de la om eens gezellig samen te gaan bakken. Fluitend pak ik mijn beslagkom en mixer uit de kast. Ik lees aandachtig de beschrijving op het pak en bestudeer de lijntjes op de maatbeker. Immers: meten is weten! Ik heb vijfenzeventig milliliter melk nodig. “Een liter is honderd milliliter,” denk ik hardop. Ik schenk de maatbeker driekwart vol. 

Mijn dochter giet alle ingrediënten in de kom en terwijl zij driftig aan het mixen gaat, dwalen mijn gedachten af naar goudbruine cakejes die in minder dan twintig minuten uit mijn oven zullen komen en zoetgeurend op mijn etagère zullen staan.  
“Mam, is dit beslag wel goed?” Ik staar naar het mengsel en schrik. Het is zo dun dat ik het niet eens in de papieren cupjes kan gieten! Snel kijk ik nog eens goed naar de beschrijving. Het staat er echt: vijfenzeventig milliliter melk. Dan valt mijn blik op het telefoonnummer dat op de verpakking staat. De gratis Dr.Oetker-consumentenlijn.  
“Met de klantenservice van Dr. Oetker spreekt u.”
“Ja goedendag. Weet u wel dat er een fout staat op de verpakking van jullie cupcakes compleet? Het beslag is veel te dun, nog dunner dan pannenkoekbeslag.”
"O, wat vreemd,” klinkt een verbaasde damesstem aan de andere kant van de lijn, “ik heb nog niet eerder een klacht ontvangen over dit product. Ik kijk even met u mee.”
 
Ik hoor geratel over een toetsenbord.
“Alle producten worden hier gebakken en getest. Maar te dun zei u? Hoeveel melk hebt u toegevoegd?”
“Nou vijfenzeventig milliliter, precies zoals op het pak is aangeven.”
“Dat is bijna onmogelijk.”
“Ik bak wel vaker,” antwoord ik ietwat geïrriteerd.
“Mevrouw, zou het dan misschien kunnen dat uw maatbeker niet correct is. Vijfenzeventig milliliter melk is echt maar heel weinig en het beslag hoort lobbig te zijn, maar beslist niet dun.”
Lobbig, lobbig? Ik kijk nog eens naar mijn brouwsel waarin nu kleine klontjes boter drijven. Opeens voel ik nattigheid. Terwijl mevrouw Oetker door ratelt over het lobbige beslagje, raadpleeg ik vlug Wikipedia. Het staat er echt: een liter is duizend milliliter en niet honderd, wat dom!
“Hallo, mevrouw, bent u daar nog?”
“Eh, ja.”
“Zou u de productiecode eens willen oplezen. U vindt hem rechts naast de houdbaarheidsdatum.”
Aarzelend lees ik de code op. Ik hoop maar dat ze de omslag in mijn stem niet opmerkt.
"Ik ga uw klacht opnemen met onze productieafdeling,” besluit mevrouw Oetker het gesprek. “En als pleister op de wonde stuur ik u ons grote Dr. Oetker bakpakket toe.”
 
Het schaamrood staat op mijn kaken als ik ophang. Ik hoop van harte dat ze mijn klacht niet al te serieus gaan nemen bij Dr. Oetker en geen energie zullen steken in het napluizen van het productieproces. Of zullen ze daar wel vaker te maken hebben met keukenprinsessen die duidelijk geen maat kunnen houden?
 
© Natasja Bijl
 
 
 
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1772
(Gemiddelde waardering 4.7 met 12 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten