Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

de ideale wereld

Buiten regent en stormt het, maar ik loop in de zon. De wereldpers houdt zich bezig met Donald Trump en CO2 uitstoot, maar ik heb het over bloeiende amandelbomen en rotsachtige baaien. In politiek Den Haag gaat het over Zwarte Piet en integratie, maar ik ontmoet gerimpelde boeren, die zich niet druk maken over dat soort zaken. Wat is het toch heerlijk dat je je met schrijven niet met de werkelijkheid hoeft bezig te houden. Je kunt je eigen wereld scheppen, met mensen die jij aardig vindt, die dingen kunnen waar jij alleen maar van kan dromen en waar je nooit ruzie mee krijgt. Het klimaat is mild, de natuur is mooi en alles gebeurt, zoals jij dat wilt. Over de ideale wereld gesproken! Terwijl ik thuis achter m’n laptop mijn boek inhoud geef, vertoef ik in gedachten in Portugal, waar het zich afspeelt. Het dorp Velddriel in de Bommelerwaard waar ik woon, maakt plaats voor de dorpjes in de Algarve waar ik regelmatig rondrijd en waar mijn hoofdpersonages zich nu ook bevinden. Natuurlijk regent het in mijn boek ook weleens, maar ik kan de zon laten schijnen, wanneer ik maar wil. Mijn hoofdpersonen staan nooit in de file en worden ook nooit telefonisch lastig gevallen door call center medewerkers. Die maakbaarheid van het leven, die in de dagelijkse praktijk ver te zoeken is, maakt het elke keer weer een feest om achter m’n laptop te kruipen en verder te werken aan m’n eerste echte boek. Het is een uitdaging die ik met mezelf ben aangegaan. In februari word ik 50 en voor die tijd wil ik het afhebben. Een soort droom die uitkomt. Boven in mijn kast liggen stapels half afgemaakte verhalen. Al vanaf mijn twaalfde schrijf ik hele schriften vol. Rond die leeftijd werd ik geïnspireerd door Leni Saris, de romanschrijfster, die in de woning boven ons kwam wonen. Zij was de eerste schrijfster die ik persoonlijk leerde kennen en door haar ontdekte ik dat het mogelijk was om van schrijven je beroep te maken. Dat moest toch geweldig zijn. Helaas zijn er maar weinig mensen die echt van schrijven kunnen leven en aangezien er toch brood op de plank moest komen en huur moest worden betaald, werd schrijven na mijn opleiding niet meer dan een hobby om uiteindelijk zelfs jaren te worden vergeten. Maar oude liefde roest niet en onlangs heb ik m’n schrijverspen weer opgepakt en mezelf tot doel gesteld om voor mijn 50e verjaardag mijn tienerdroom te laten uitkomen. Want zeg nu zelf, dat moet toch kunnen in een ideale wereld?
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 667
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster