Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

De hypocrisie van politiek

Omdat ik de Libelle al gelezen had deze week, en ik weinig anders te doen heb, ben ik maar eens begonnen aan lectuur van hetzelfde Libelleniveau; het doorspitten van standpunten van de diverse politieke partijen.Gezien het nieuwe kabinet dat op stapel staat, een must.
Nou, dat doorspitten valt nog niet mee kan ik je melden. Het langdurig bestuderen van de telefoongids is een avondje Youp van het Hek in het kwadraat vergeleken bij de doffe ellende die ik aantref als partijstandpunten. Sterker nog; je kunt beter een uurtje gaan kijken naar opdrogende verf. Daar knap je beter van op dan naar die hypocriete onzin van die politieke onbenullen te staren.

Uiteraard ga ik je niet vervelen met die onzin maar de standpunten die ik eerst doorneem, die van de SGP , wil ik je toch niet onthouden.
Oké, ze doen niet mee in de formatie maar de standpunten van deze partij geven zo heerlijk helder duidelijk de hypocrisie aan waar ik op doelde, dat het onmiddellijk je ogen opent en je meteen besluit om nooit meer ergens op te stemmen. Ik wel tenminste!
Hier volgen twee standpunten van de SGP die zo ongekend tegenstrijdig zijn, dat ik het eerst 666 keer moest lezen om echt te geloven wat daar stond:

STANDPUNT SGP INZAKE DE DOODSTRAF
Het vaststellen en opleggen van een bepaalde straf is een zaak van de rechtsprekende macht. Dit laat echter onverlet, dat de SGP bij ernstige levensdelicten het opleggen van de doodstraf door een wettige overheid een legitieme straf vindt. Niet uit populistische bloeddorstigheid, maar omdat de overheid geroepen is het kwaad op gepaste wijze te bestraffen.

STANDPUNT SGP INZAKE EUTHANASIE
Het leven is het meest kostbare geschenk dat God ons geeft. Daar moeten mensen van afblijven. Dat geldt eens temeer als het gaat om het actief beëindigen van het leven van hen die moeite hebben hun wil te uiten, zoals mensen met dementie. Het begrip ‘ondraaglijk en uitzichtloos lijden’ wordt op die manier steeds verder uitgerekt.

Let vooral op deze zinnen: Wij (SGP) vinden het opleggen van de doodstraf door een wettige overheid een legitieme straf. Want wij (SGP) vinden het leven het meest kostbare geschenk van God dus blijf daar als mensen vanaf (??????)
Dat is wat er staat!! Hoe tegenstrijdig wil je het nog hebben??
Normaal zou ik zeggen: je accepteert het, wat moet je anders… Maar in dit eenmalige geval zeg ik: ‘Vuilnisman!!!!! Mag deze zak ook mee!!!!!!
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 592
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Reacties   

# RE: De hypocrisie van politiekNummer 22 25-08-2017 07:35
Tsja.. de gristelijke normen en waarden is gebaseerd op hypocrisie en discriminatie van de vrouw. Wat zij belijden is een flinke afstraffing met hun bible belt waard. Jezus redt hen alleen en niemand anders. De zuurpruimen, king pepeemunt vreters, konijnen gezinnen en de man is de baas.. Straft God Pijnlijk? Nou geloven blijft iets wat er niet is.
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…