Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

De grote verdwijntruc

In een huishouden van vijf personen vinden er weleens mysterieuze zaken plaats, zoals de vermissing van een pas gekochte reep chocolade, het spoorloos verdwijnen van een voor verwacht of onverwacht bezoek bedoelde verpakking stroopwafels of de vondst van elf halflege flesjes water op een kinderkamer. Meestal is de kwestie snel opgelost en vind ik de lege papieren ofwel kunststof verpakking in de vuilnisbak en niet in de doos waarin we oud papier respectievelijk plastic verzamelen alvorens het weg te brengen naar een inzamelpunt. Vermoedelijk zijn soortgelijke acties bedoeld als afleidingsmanoeuvre voor de speurneus in mij; een doordachte tactiek van een doorgewinterde jongvolwassene of een achteloos gebaar van een persoon die het weinig kan schelen.

De zaak van de half leeggedronken plastic flessen spreekt evenwel tot mijn verbeelding. Waarom is de vloeistof niet in zijn geheel genuttigd? Wat is de reden dat een nieuwe verpakking uit de voorraad is genomen terwijl de vorige nog niet in zijn geheel geconsumeerd is? Hoe lang mag een geopende verpakking worden gebruikt voor schade aan de gezondheid onvermijdelijk is? Hoe houdt mijn puber de exact gelijkende flesjes uit elkaar? Zoveel vragen en weinig antwoorden, maar het punt dat me het meest bezighoudt in dit huishouden is het volgende: hoe komt het dat men na de inzet van aluminiumfolie het verpakte middel meteen vergeet? Hoe vaak ik niet een half opgegeten stroopwafel in een zorgvuldig dichtgeknepen zilverkleurige massa vond of een trio totaal verdroogde boterhammen in een slordig halfdicht gevouwen metalige envelop aantrof achter de familie formaat potten pindakaas en chocopasta. Ik probeer het oneigenlijk gebruik van dit type verpakkingsmateriaal te verbieden, maar ik slaag slechts ten dele. Soms lijkt het net of ikzelf verpakt ben in voornoemd materiaal.

Dit artikel delen?
 • Hits: 224
(De gemiddelde waardering is 4.3 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: De grote verdwijntrucEvelien Deblock 10-12-2019 15:13
Bedankt!
# RE: De grote verdwijntrucDorine Van der Marel 09-12-2019 15:50
Heel herkenbaar! Leuk geschreven.
# Let dan maar op met je verbod!Hans Van Battel 09-12-2019 14:20
:-)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal