Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Grote "M"

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
Hoewel ik geregeld een tegen rechts aan schurend geluid heb laten horen hier op schrijverspunt, licht provocerend zelfs, is onderstaande ontwikkeling er eentje waarvan ik mij niet kan voorstellen dat er iemand blij mee is.
 
Sinds ik de middelbare schoolleeftijd gepasseerd ben is het voor mij meer en meer een straf geworden. Lauwe schoenzool, verpakt in een kartonnen of papieren omhulsel. Waar één plakje augurk garant moet staat voor mijn Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid groente, dat zich, pootjebadend in een druppeltje ketchup, op een uitgehard maar perfect uitziend broodje bevindt.
Waar men mij vroeger licht geïrriteerd gade sloeg als ik er eentje wilde "zonder kaas alstublieft", want welke "kaaskop" lust er nu geen kaas? Maar waar tegenwoordig alles gepersonaliseerd kan worden besteld. Ja, zélfs een caesarsalade zonder sla.
 
Net zoals je mij er als kind voor kon wakker maken, geldt dit nu voor mijn kinderen.
'Mam, kunnen we weer eens naar de Grote M?'
Sinds een tijdje hebben ze, echter, de plastic rietjes vervangen door papieren rietjes. Een nobel, verantwoord ondernomen en zeer recycle-proof-bewezen keuze natuurlijk maar vreselijk onpraktisch. Ze hebben een bijsmaak, worden zompig, zacht en klappen geregeld dicht als je eraan zuigt.

Marketing- en of beleidsmakers @deGroteM: die papieren versie riet niet!

Ik neem tegenwoordig vaak een klein schaartje mee zodat ik de onderkant van het rietje soms zelfs tot drie keer toe moet inkorten terwijl mijn kinderen genieten van hun prachtige eendagsvlieg-speeltje.
 
Ik vrees dat ik mijn betoog hierbij moet stoppen. Er zijn veel ernstigere dingen gaande in de wereld, nietwaar? Maar ik ben blij dat ik het toch even op de spreekwoordelijke menukaart heb mogen zetten.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven, Louisa!
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
21.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuke column! Als de grote M nu eerst eens zouden stoppen met die plastic eendagsspeeltjes, zou dat al een hele vooruitgang zijn.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.