1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-01-2021

Hits: 211

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De gestolen glimlach

Aangepast: 16-01-2021

Het is een wonder dat ik vandaag nog glimlachen kan, want na lezing van de dagbladen valt er weinig te lachen. En dan heb ik al het nieuws over de verspreiding van corona in al zijn variaties en de tekorten aan vaccins nog overgeslagen. 

In Noord-Nederland, waar ik woon, valt er al helemaal niets te lachen. Zo laat men vanuit Den Haag steken vallen in het dossier aardbevingsschade en wachten ook hier, net als in de toeslagenaffaire, de slachtoffers nog steeds op genoegdoening. Als klap op de vuurpijl las ik vandaag in de krant dat men in Den Haag nog twee ideeën ten uitvoer wil brengen die Noord-Nederland schade berokkenen. Zo is men bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op het idee gekomen om een vergunning te verlenen voor de aanleg van een 100 km lange stroomkabel vanaf de Noordzee, dwars door de Waddenzee en vervolgens door akkers en kwelders aan de kustlijn van de provincie Groningen. Destructie van werelderfgoed. Wie bedenkt dat? 

Ook de ministeries van Defensie en van Infrastructuur en Waterstaat doen een duit in het zakje. Bij het inrichten van het overvolle luchtruim heeft men besloten alle militaire vluchten boven de drie noordelijke provincies en de kop van Overijssel te laten plaatsvinden. Het luchtruim boven Zuid-Nederland is dan alleen bestemd voor de burgerluchtvaart. Dat wordt schudden in Groningen. De aarde beeft al en in de lucht zal het knallen door laagovervliegende militaire vliegtuigen die door de geluidsbarrière gaan. Het is gedaan met de stiltegebieden in ons mooie landje. Tja, wat valt er dan nog te lachen...

Het ijzeren ros van premier Rutte staat bij de trap van het Paleis Huis ten Bosch. Een prachtig oer-Hollands beeld. Op de fiets van het Binnenhof naar het optrekje van de koning om het ontslag van het kabinet aan te bieden. Het is Rutte en consorten dan na al die jaren toch nog gelukt om een glimlach op mijn gezicht te toveren. En nu maar hopen dat er een nieuwe groep politici opstaat die wel rekening houdt met de menselijke maat. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.01.21
Feedback:
Mooi gezegd en geschreven Eelco! Een opmerking: het is ‘men wil (enkelvoud) ideeën ten uitvoer brengen’
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.01.21
Feedback:
Helaas waar!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1065
Lezen?
Column
Aan de basis
769
Lezen?
Column
IC-plekken
683
Lezen?