Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

145 Hits

Publicatie op:
De gestolen glimlach

Het is een wonder dat ik vandaag nog glimlachen kan, want na lezing van de dagbladen valt er weinig te lachen. En dan heb ik al het nieuws over de verspreiding van corona in al zijn variaties en de tekorten aan vaccins nog overgeslagen. 

In Noord-Nederland, waar ik woon, valt er al helemaal niets te lachen. Zo laat men vanuit Den Haag steken vallen in het dossier aardbevingsschade en wachten ook hier, net als in de toeslagenaffaire, de slachtoffers nog steeds op genoegdoening. Als klap op de vuurpijl las ik vandaag in de krant dat men in Den Haag nog twee ideeën ten uitvoer wil brengen die Noord-Nederland schade berokkenen. Zo is men bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op het idee gekomen om een vergunning te verlenen voor de aanleg van een 100 km lange stroomkabel vanaf de Noordzee, dwars door de Waddenzee en vervolgens door akkers en kwelders aan de kustlijn van de provincie Groningen. Destructie van werelderfgoed. Wie bedenkt dat? 

Ook de ministeries van Defensie en van Infrastructuur en Waterstaat doen een duit in het zakje. Bij het inrichten van het overvolle luchtruim heeft men besloten alle militaire vluchten boven de drie noordelijke provincies en de kop van Overijssel te laten plaatsvinden. Het luchtruim boven Zuid-Nederland is dan alleen bestemd voor de burgerluchtvaart. Dat wordt schudden in Groningen. De aarde beeft al en in de lucht zal het knallen door laagovervliegende militaire vliegtuigen die door de geluidsbarrière gaan. Het is gedaan met de stiltegebieden in ons mooie landje. Tja, wat valt er dan nog te lachen...

Het ijzeren ros van premier Rutte staat bij de trap van het Paleis Huis ten Bosch. Een prachtig oer-Hollands beeld. Op de fiets van het Binnenhof naar het optrekje van de koning om het ontslag van het kabinet aan te bieden. Het is Rutte en consorten dan na al die jaren toch nog gelukt om een glimlach op mijn gezicht te toveren. En nu maar hopen dat er een nieuwe groep politici opstaat die wel rekening houdt met de menselijke maat. 


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De gestolen glimlach"

© Eelco Visser
16.01.21
Feedback:
Mooi gezegd en geschreven Eelco! Een opmerking: het is ‘men wil (enkelvoud) ideeën ten uitvoer brengen’
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.01.21
Feedback:
Helaas waar!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: