1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  430 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De geest is uit de fles

Publicatie op : 25-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De geest is uit de fles

258 Hits.

Al langer dan een halfjaar waart het dodelijke coronavirus door ons land. Niemand wist hoe het virus zich zou gedragen en ook Mark Rutte c.s. tastten in het duister hoe op een goede manier gepaste maatregelen te nemen om het virus te bestrijden. Net als bij het Nederlands elftal met z’n 17 miljoen bondscoaches, waren de meningen verdeeld op welke manier het virus het beste bestreden kon worden.

Geleidelijk aan werden onze vrijheden beperkt, tot aan een ‘intelligente’ lockdown niet viel te ontkomen. Achteraf kun je je afvragen of het een intelligente lockdown was, gezien de grote economische schade en de vereenzaming van ouderen die opgesloten zaten in verpleeghuizen. Toch had de lockdown ook positieve gevolgen en kregen Rutte c.s. het virus onder controle.

Een idiote dansleraar vond alle genomen maatregelen maar onzin en verzamelde als een goeroe virusontkenners om zich heen. Het was het eerste teken dat sommige mensen het niet zo nauw meer namen met de maatregelen. Toen brak de zomer aan en werden de teugels gevierd. Mensen gingen op vakantie en jongeren sloegen, her en der, aan het feestvieren. Terrassen zaten weer vol, voetbalsupporters schreeuwden zich de longen uit hun lijf op de tribunes. Ook Rutte en de Jonge waren op zomerreces en reageerden stoïcijns op oproepen van de oppositie om gepaste maatregelen te nemen. Rutte c.s. gaf niet thuis. Achteraf oerdom. Hadden ze eerder adequaat gereageerd dan was de situatie niet zo uit de hand gelopen als nu, en had misschien een tweede golf nog een tijd kunnen worden uitgesteld of worden voorkomen.

Intern wordt door Rutte c.s. met de burgemeesters  gekissebist hoe het virus weer in te dammen en worden halve maatregelen genomen. Sommige jongeren trekken zich nergens iets meer van aan, zoals gisteravond de voetbalsupporters in Tilburg. Met kromme tenen in mijn schoenen aanschouwde ik het gebeuren op Tv. Deze malloten beseffen niet dat ze hun eigen glazen ingooien en we o.a. door hun toedoen weer afstevenen op een lockdown, met alle gevolgen voor de economie. Aan Rutte de taak de geest weer in de fles te krijgen.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
571
Lezen?
Een dapper besluit.
540
Lezen?
Column
Dilemma(2).
540
Lezen?