Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

194 Hits

Publicatie op:
De geest is uit de fles

Al langer dan een halfjaar waart het dodelijke coronavirus door ons land. Niemand wist hoe het virus zich zou gedragen en ook Mark Rutte c.s. tastten in het duister hoe op een goede manier gepaste maatregelen te nemen om het virus te bestrijden. Net als bij het Nederlands elftal met z’n 17 miljoen bondscoaches, waren de meningen verdeeld op welke manier het virus het beste bestreden kon worden.

Geleidelijk aan werden onze vrijheden beperkt, tot aan een ‘intelligente’ lockdown niet viel te ontkomen. Achteraf kun je je afvragen of het een intelligente lockdown was, gezien de grote economische schade en de vereenzaming van ouderen die opgesloten zaten in verpleeghuizen. Toch had de lockdown ook positieve gevolgen en kregen Rutte c.s. het virus onder controle.

Een idiote dansleraar vond alle genomen maatregelen maar onzin en verzamelde als een goeroe virusontkenners om zich heen. Het was het eerste teken dat sommige mensen het niet zo nauw meer namen met de maatregelen. Toen brak de zomer aan en werden de teugels gevierd. Mensen gingen op vakantie en jongeren sloegen, her en der, aan het feestvieren. Terrassen zaten weer vol, voetbalsupporters schreeuwden zich de longen uit hun lijf op de tribunes. Ook Rutte en de Jonge waren op zomerreces en reageerden stoïcijns op oproepen van de oppositie om gepaste maatregelen te nemen. Rutte c.s. gaf niet thuis. Achteraf oerdom. Hadden ze eerder adequaat gereageerd dan was de situatie niet zo uit de hand gelopen als nu, en had misschien een tweede golf nog een tijd kunnen worden uitgesteld of worden voorkomen.

Intern wordt door Rutte c.s. met de burgemeesters  gekissebist hoe het virus weer in te dammen en worden halve maatregelen genomen. Sommige jongeren trekken zich nergens iets meer van aan, zoals gisteravond de voetbalsupporters in Tilburg. Met kromme tenen in mijn schoenen aanschouwde ik het gebeuren op Tv. Deze malloten beseffen niet dat ze hun eigen glazen ingooien en we o.a. door hun toedoen weer afstevenen op een lockdown, met alle gevolgen voor de economie. Aan Rutte de taak de geest weer in de fles te krijgen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De geest is uit de fles"

© Harry Boerkamp