Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

De geboorte van een Schrijver

“Wat voor werk doe je?” vroeg de pedicure. “Ik schrijf”, flapte ik er uit. Ik schrok er van. Ik werk al 21 jaar bij hetzelfde bedrijf als communicatiemanager, daar verdien ik mijn brood mee. Schrijven is mijn hobby, een liefhebberij die geen cent oplevert. Dan mag je toch niet zomaar zeggen dat je een schrijver bent?!

En toch deed ik het. Het voelt namelijk ook zo. Ik BEN een schrijver, of ik er nu geld mee verdien of niet. Het wordt tijd dat ik daarvoor durf uit te komen. Bij dezen dus: met vreugde verkondigen wij de geboorte van de Schrijver!

Elke dag moet de Schrijver noteren wat zij vandaag heeft gedaan in haar hoedanigheid als schrijver. Omdat ik mijzelf en mijn uitstelgedrag ken, moet ik de Schrijver wel wat regels opleggen, anders komt er niks terecht van die nieuwe identiteit.

IJzeren Regels:
1. Schrijf elke dag, al is het maar één zin.
2. Iets opzoeken tijdens het schrijven is streng verboden! Google leidt alleen maar af. Zelfs het woordenboek mag niet!
3. Herschrijven en schaven aan de tekst is alleen toegestaan tijdens de oorspronkelijke schrijfsessie. Daarna blijf je er van af!
4. Hou het lollig, chagrijnig ben je maar in je eigen tijd.

Nu ik voor mezelf de kaders heb geschetst – of is het geschapen; of nog iets anders; ik baal nu al van Regel Twee – zet ik mijn eerste actiepunten op papier.

Actie 1: Ik moet mijzelf als Schrijver onder de aandacht brengen.

Dat doe ik als volgt:
a. Ik publiceer elk kwartaal een verhaal op de Storytime Kinderverhalen app en wie weet zijn er nog lezertjes ook die mijn avonturen leuk vinden.
b. Ik start mijn eigen Facebook-pagina als schrijver. Die gebruik ik als literair trapveldje waarop ik mijn vaardigheden als auteur oefen en wie weet zijn er nog fans ook die mijn trainingen leuk vinden.
c. Ik schrijf elke maand een column voor Schrijverspunt. Dat legt mij een deadline op en wie weet zijn er nog bezoekers ook die mijn cursiefjes leuk vinden.

Actie 1 is in gang gezet. Op naar Actie 2...
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 970

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.