1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  419 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 28-01-2021

Hits: 368

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De essentiële avondwinkel van Jinek

Aangepast: 28-01-2021

Eva’s tafel is weer volumineus bezet – Miljuschka Witzenhausen is aangeschoven. Waar eigenlijk niet? Maar wat is haar beroep? O, “tv-kok”, lees ik. Vandaar.  

Wat komen de dames afgezien van personal branding doen? Lilian Marijnissen verkoopt oppositie, de verkiezingscampagne is begonnen. Daphne Bunskoek zegt dat ze nogal druk doet – dat Jochem Myer ADHD heeft wisten we, en nadat Beau van Erven Dorens deze aandoening onlangs heeft opgebiecht, vrees ik het ergste voor haar. Ze is verslaafd aan wandelen. Nou en? Hetzelfde geldt voor Miljuschka, die erachter is gekomen dat ieder pondje door het mondje gaat. Beter laat dan nooit.

Aaf Brandt Corstius zegt dat ze niet te genieten is als ze niet wandelt. ‘Mijn gezin lijdt er dan onder.’ Misschien is het wel wederzijds; manlief Gijs Groenteman, niet bepaald de vrolijkste, moet misschien zijn programma Media Inside met Marcel van Roosmalen voorbereiden, het voorbeeld van in ieder geval geacteerd chagrijn.

Ze wandelt dagelijks een uur in het stadsparkje. Ze bedoelt Frankendael aan de Middenweg in Amsterdam, maar zegt dat niet. Je wordt echt niet achtervolgd hoor, Aaf. Ik woon er ook vlakbij. En als ‘buurman’ kan ik je vertellen dat je dan wel héél langzaam loopt, tenzij je tien ronden doet. De stappenteller, een app, heeft ze gedeletet, werkt verslavend zoals ‘even kijken-Jinek’ in een filmpje laat zien. Een ‘verslaafde’ moet blijven huppen bij het theezetten, anders komt ze stappen tekort. Er zijn er voor minder opgenomen.

Aaf verheugt zich op haar verblijf op Texel volgende week. Het is waar, als kind heb ik al kilometers op de prachtige Waddeneilanden gewandeld. Wandelen is zo oud als de weg naar Rome. Ach, als je de avondklok omzeilt om naar Jineks essentiële avondwinkel te gaan, waarom zou je dan het advies opvolgen om zo veel mogelijk thuis te blijven?

Tot slot een filmpje over twee snotneuzen. Gekleed in houdies vertellen ze, als de avondklok al is ingegaan, dat ze willen rellen en chillen. ‘Nee, niet slopen, want mijn ouders zijn ondernemer.’ De dames moeten erom lachen. Allemaal! Zeker te weinig stappen gezet in de ontwikkeling van normaal denken en opvatting van humor.

In OP1 voert strafrechtadvocaat Roethof ter verdediging van een 24-jarige jongeman aan dat hij in rellen terecht is gekomen omdat hij eten ging halen. ‘Hij vond vuurwerk op straat en stak dat in zijn zak om het veilig te stellen.’

Als dat geen humor is!

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.02.21
Feedback:
Leuk om te lezen, maar (en dat kan aan mij, simpele ziel, liggen) ik snap je punt niet helemaal. Of komt dat omdat er in Jinek in die aflevering ook geen punt werd gemaakt? Dan ben je geslaagd ;-)
Show more
 • Han Maas 04.02.21
  Er is een avondklok, maar die geldt niet voor BN'ers die voor eigen eer en glorie in een (essentiële?) talkshow aanwezig zijn.
31.01.21
Feedback:
Super geschreven, Han. Genoten hiervan
Show more
31.01.21
Feedback:
Je hebt helemaal gelijk maar het is wel een vreselijke constatering dat dit de talkshows zijn die we tegenwoordig aangeboden krijgen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
854
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
818
Lezen?
Column
De huidskleur onder de vacht
771
Lezen?