Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

De erfenis

Nadat de zoon was heen gezonden viel het alles op zijn plek. Ondanks gunstige ontwikkelingen door de tijd heen, en met de nodige waarschuwingen in de vorm van extreme droogte, geweldige sprinkhanenplagen en ander bizar natuurgeweld, sloeg de twijfel onverbiddelijk toe. De woorden “Vader, vergeef hen, zij weten niet wat ze doen” galmden in herinnering.

 Wat ooit begon uit vrijwel niets was het enige waarlijk wonder. De beoogde harmonie tussen plant, dier en mens leek in beginsel niet onmogelijk. De ontwikkeling van de mens liep echter totaal uit de pas waardoor het evenwicht onherstelbaar verstoord raakte. Gereedschappen werden vervaardigd om arbeid te vergemakkelijken. Oogsten werden voller en vaker, rijker tot de vruchtbare aarde was uitgeput. Deze “vooruitgang” was niet meer te stoppen. De sterkste soort overleefde niet zoals verwacht, maar de slimste soort overleefde alles en iedereen.

 De slimste soort liet zich ook van haar slechtste kant zien, zaaide oorlog, verdriet en verderf. Vergiftigde de aarde en putte haar letterlijk uit. Soms stond er iemand op om alle anderen te waarschuwen. Tevergeefs. In al die tijd heeft de mens bitter weinig geleerd.

Is het verwonderlijk dat volgende generaties beslist niet reikhalzend uitkijken naar de erfenis die op hen wacht?

 

Dit artikel delen?
 • Hits: 53
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal