Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 642

De erfenis

© Luc Verschuren op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Nadat de zoon was heen gezonden viel het alles op zijn plek. Ondanks gunstige ontwikkelingen door de tijd heen, en met de nodige waarschuwingen in de vorm van extreme droogte, geweldige sprinkhanenplagen en ander bizar natuurgeweld, sloeg de twijfel onverbiddelijk toe. De woorden “Vader, vergeef hen, zij weten niet wat ze doen” galmden in herinnering.

 Wat ooit begon uit vrijwel niets was het enige waarlijk wonder. De beoogde harmonie tussen plant, dier en mens leek in beginsel niet onmogelijk. De ontwikkeling van de mens liep echter totaal uit de pas waardoor het evenwicht onherstelbaar verstoord raakte. Gereedschappen werden vervaardigd om arbeid te vergemakkelijken. Oogsten werden voller en vaker, rijker tot de vruchtbare aarde was uitgeput. Deze “vooruitgang” was niet meer te stoppen. De sterkste soort overleefde niet zoals verwacht, maar de slimste soort overleefde alles en iedereen.

 De slimste soort liet zich ook van haar slechtste kant zien, zaaide oorlog, verdriet en verderf. Vergiftigde de aarde en putte haar letterlijk uit. Soms stond er iemand op om alle anderen te waarschuwen. Tevergeefs. In al die tijd heeft de mens bitter weinig geleerd.

Is het verwonderlijk dat volgende generaties beslist niet reikhalzend uitkijken naar de erfenis die op hen wacht?

 

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : De erfenis

Aantal hits voor dit artikel: 164
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Kans
| Seneca | Quote