Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

De eenzame man.

Er zit een man eenzaam en verlaten in zijn rolstoel in een verzorgingshuis aan een tafel in de huiskamer. Er kijken amper mensen naar hem om en er komt zelden tot nooit visite. De man leeft in zijn eigen wereld want de man lijdt aan dementie. Vaak komt hij met de zelfde spreuk want die gebruikte hij al als van kinds af aan. De verpleging probeert zoveel mogelijk tijd te maken voor deze man en zijn andere huiskamergenoten. Maar helaas gaat het er niet gemakkelijk aan toe. Nee de arme man kan niet zelf naar het toilet. Dus moet hij het maar doen met incontinentie materiaal. De verpleging heeft amper tijd, want tijd kost geld en ja dat geld is door de overheid afgenomen.
Alles moet gaan zoals het nu gaat, tijd besparend en materiaal besparend. Want alles moet maar zo goedkoop. In die zelfde huiskamer, werkt ook een activiteiten begeleidster. Maar voor hoelang dat nog gaat weet men niet. Want ook die kosten weer extra geld, ja en daar kun je dan toch echt waar maar beter extra personeel voor inzetten. Dus deze worden weer omgeschoold.
Maar vooral die omscholingen en studenten kosten ook weer extra geld. En deze studenten hebben op den duur ook een baan nodig (lees: ja een baan), wat ook weer extra geld kost. Waardoor deze man beter op zijn plekje komt te zitten. Maar helaas is dat geld er niet, en worden veel mensen aan hun lot overgelaten. Het probleem ligt echter niet aan het verpleging. Maar het ligt helaas aan de overheid. De verpleging wil en doet ontzettend hun best, om deze mensen, de ouderen, een hun laatste dag nog plezierig te maken. Maar de overheid vind het allemaal maar best. Terwijl deze mensen ons land hebben weder opgebouwd na die ellendige Tweede Wereld Oorlog. Maar dit word in dank afgenomen, door ze zo te moeten bedanken. Terwijl hun onze voor ouders zijn en keihard hebben gevochten. Gevochten voor ons! Ze hebben hun leven aan ons gegeven en wij zien  hun nu kapot gaan door de slechte zorg, die de overheid nu aan hun geven.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 733
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.