Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

De dag van de doden dwarsligger

Vroeger hadden we maandag wasdag, dinsdag strijk dag, woensdag gehaktdag, donderdag poetsdag, vrijdag aten we vis, zaterdag boodschappen dag en zondag was het onze rustdag.

We wassen nu wanneer we zelf willen, strijken we minder, gehakt en vis eten we elke dag of juist helemaal niet meer.                                                           Boodschappen doen we online of op zondag.

Tegenwoordig hebben we elke dag, week, maand of jaar wel iets waar we aandacht aan schenken.

We hebben de dag van het Aangespannen paard , de Bierliefhebber, Crypto, Directeur, Erectie, Fraude onderzoeker, Garnaal, Heer, Industrie, Jakhals, Kampvuur muzikant, Literatuur, het Middelste kind, de Natuur, Openbare ruimte, het Positief denken, de Quote, Roodharige, Scheiding, het Trekpaard, de Uil, Vrijwilliger, het Werkpaard, Xxjes, de IJsbeer en Zus of Broerdag.

En niet te vergeten Knuffel dag, Warme Truien dag, Complimenten dag, dag van de Grap, Persvrijheid, Opa en Oma dag, Wereld UFO dag, Linkshandige dag, Burendag, Coming out dag, Wereld Toilet dag en dag van de Kleine Schrijver.

En al jaren natuurlijk Verjaardag, Moeder en Vaderdag, Koninginnedag, Snipperdag, Dierendag, Baaldag, Valentijnsdag, Klote dag, door de emancipatie tegenwoordig steeds vaker een Kutdag genoemd.

Duurt het wat langer dan hebben we een week, de week van de Armoede, Begraafplaats, Chronische ziekten, Dialoog, Eenzaamheid, Friet, Geschiedenis, Hoogbegaafdheid, Installateur, Jeugdzorg, Kinderopvang, Lentekriebels, Mediawijsheid, Nederlandse taal, Opvoeding, Pauzehap, Quiz, Rechtspraak, Scheidsrechter, Teek, Uitwisseling, Werkstress, IJsland, en Zorg.

Maar goed dat bepaalde dagen geen week duren en sommige weken mogen wel een dag duren.

Voorbeelden van maanden zijn van de Bloemendoder, Borstkanker, Christelijke Film, Digitale communicatie, Onderwereld en het Spannende boek.

De jaren van, zijn vooral dieren, denk aan het jaar van de Aap, de Bij, Draak, Egel, Geit, Hond, Kreeft, Leeuw en Olifant.

De Gouden eeuw zullen we ook niet vergeten, een tijd waar het goed ging met Nederland. Handel, economie, kunst en wetenschap, maar ook oorlog en vooral slavernij.
Meer dan een half miljoen Afrikanen werden door Nederlanders naar Amerika vervoerd.
Deze mensen werden tot slaaf gemaakt, eigendom van een ander mens.
Dit mogen we nooit vergeten, goud is dan ook de verkeerde benaming.

Rokjes dag hangt af van de weersomstandigheden, ook wel blote benen dag genoemd, maar is niet meer van deze tijd, las ik. 
De Autoloze zondag hebben we ook nog gehad.
                                                                                                                          In de toekomst misschien een Facebook, Twitter, Internetvrije dag, maar we laten ons liever niks opleggen.   
                                                                                      
Pluk de dag, want voor je het weet is het je sterfdag.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 320
(Gemiddelde waardering 4.7 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Volkswijsheden (5)

nov 06, 2019 Quote Hans Van Battel

Meer schrijfactiviteiten