Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

De dag van de doden dwarsligger

Vroeger hadden we maandag wasdag, dinsdag strijk dag, woensdag gehaktdag, donderdag poetsdag, vrijdag aten we vis, zaterdag boodschappen dag en zondag was het onze rustdag.

We wassen nu wanneer we zelf willen, strijken we minder, gehakt en vis eten we elke dag of juist helemaal niet meer.                                                           Boodschappen doen we online of op zondag.

Tegenwoordig hebben we elke dag, week, maand of jaar wel iets waar we aandacht aan schenken.

We hebben de dag van het Aangespannen paard , de Bierliefhebber, Crypto, Directeur, Erectie, Fraude onderzoeker, Garnaal, Heer, Industrie, Jakhals, Kampvuur muzikant, Literatuur, het Middelste kind, de Natuur, Openbare ruimte, het Positief denken, de Quote, Roodharige, Scheiding, het Trekpaard, de Uil, Vrijwilliger, het Werkpaard, Xxjes, de IJsbeer en Zus of Broerdag.

En niet te vergeten Knuffel dag, Warme Truien dag, Complimenten dag, dag van de Grap, Persvrijheid, Opa en Oma dag, Wereld UFO dag, Linkshandige dag, Burendag, Coming out dag, Wereld Toilet dag en dag van de Kleine Schrijver.

En al jaren natuurlijk Verjaardag, Moeder en Vaderdag, Koninginnedag, Snipperdag, Dierendag, Baaldag, Valentijnsdag, Klote dag, door de emancipatie tegenwoordig steeds vaker een Kutdag genoemd.

Duurt het wat langer dan hebben we een week, de week van de Armoede, Begraafplaats, Chronische ziekten, Dialoog, Eenzaamheid, Friet, Geschiedenis, Hoogbegaafdheid, Installateur, Jeugdzorg, Kinderopvang, Lentekriebels, Mediawijsheid, Nederlandse taal, Opvoeding, Pauzehap, Quiz, Rechtspraak, Scheidsrechter, Teek, Uitwisseling, Werkstress, IJsland, en Zorg.

Maar goed dat bepaalde dagen geen week duren en sommige weken mogen wel een dag duren.

Voorbeelden van maanden zijn van de Bloemendoder, Borstkanker, Christelijke Film, Digitale communicatie, Onderwereld en het Spannende boek.

De jaren van, zijn vooral dieren, denk aan het jaar van de Aap, de Bij, Draak, Egel, Geit, Hond, Kreeft, Leeuw en Olifant.

De Gouden eeuw zullen we ook niet vergeten, een tijd waar het goed ging met Nederland. Handel, economie, kunst en wetenschap, maar ook oorlog en vooral slavernij.
Meer dan een half miljoen Afrikanen werden door Nederlanders naar Amerika vervoerd.
Deze mensen werden tot slaaf gemaakt, eigendom van een ander mens.
Dit mogen we nooit vergeten, goud is dan ook de verkeerde benaming.

Rokjes dag hangt af van de weersomstandigheden, ook wel blote benen dag genoemd, maar is niet meer van deze tijd, las ik. 
De Autoloze zondag hebben we ook nog gehad.
                                                                                                                          In de toekomst misschien een Facebook, Twitter, Internetvrije dag, maar we laten ons liever niks opleggen.   
                                                                                      
Pluk de dag, want voor je het weet is het je sterfdag.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 144

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.