1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

DAT IRRITANTE HOE DAN (?)

Publicatie op : 20-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

DAT IRRITANTE HOE DAN (?)

385 Hits.

Na de  hype, waarbij elke zin wordt beëindigd met het buitengewoon schrandere slotwoord, “zeg maar”, dan nu het nieuwste rage dingetje van de laatste tijd. Op alles wat er gebeurt, “hoe dan” zeggen. Persoonlijk krijg ik daar een vage jeuk van. Hoe dan?, hoor ik je vragen. Geen idee. Ik ben gestopt om daar over na te denken.
Op de normaalse zaken hoor ik die kreet: 'Wil je zout op je ei, lieverd?' :’HOE DAN!!’

'Wil je even boodschappen doen, schat?': HOE DAN!!’
Zo vroeg ik een kennis wat hij voor zijn verjaardag wilde: ‘wil je twee pinguïns, een boomstronk of een oude uitlaat voor je verjaardag?’
‘HOE DAN?!! ,‘ lacht hij schaterend. En ik leg hem uit hoe irritant ik dat vind. Dat gesmijt, links en rechts met dat irritante hoe dan! Hij geeft mij gelijk, en legt mij uit dat hij inderdaad de laatste tijd nogal vaak HOE DAN, roept.

Hoe dan kom ik hier zo op! Mijn buurman is hoogbegaafd. En hoewel het er niets mee te maken heeft, rookt die buurman elke nacht een wietje. Elke nacht drijven er ranzige wolken verbrandt apenhaar mijn slaapkamerraam binnen.
Om hem tegemoet te komen heb ik , mijn aan diarree lijdende hond, in zijn tuin laten schijten. Dit allemaal in het kader van mijn cursus :”assertief omgaan met hoogbegaafde buurmannen.”  Mijn hond is dermate slim en aan mij loyaal dat hij zijn volle darmen correct voor de deur van buurman’s terras, wist te lozen. Diezelfde avond leverde dat de bemoedigende en hoogbegaafde, zij het uiterst irritante kreet; “HOE DAN???? van buurman op. Vanuit mijn bed fluisterde ik, mede gelet op corona en rondspringende aerosolen, dapper en relatief hard terug: OMDAT!!!!!!

Irritant allemaal, zoals ik al zei. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het , de hele verdere nacht, uitblijven van de nóg irritantere lucht van verbrandt apenhaar.
Je moet wat, tenslotte

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waardering.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1062
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1042
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
700
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
583
Lezen?