Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 673

DAT IRRITANTE HOE DAN (?)

Na de  hype, waarbij elke zin wordt beëindigd met het buitengewoon schrandere slotwoord, “zeg maar”, dan nu het nieuwste rage dingetje van de laatste tijd. Op alles wat er gebeurt, “hoe dan” zeggen. Persoonlijk krijg ik daar een vage jeuk van. Hoe dan?, hoor ik je vragen. Geen idee. Ik ben gestopt om daar over na te denken.
Op de normaalse zaken hoor ik die kreet: 'Wil je zout op je ei, lieverd?' :’HOE DAN!!’

'Wil je even boodschappen doen, schat?': HOE DAN!!’
Zo vroeg ik een kennis wat hij voor zijn verjaardag wilde: ‘wil je twee pinguïns, een boomstronk of een oude uitlaat voor je verjaardag?’
‘HOE DAN?!! ,‘ lacht hij schaterend. En ik leg hem uit hoe irritant ik dat vind. Dat gesmijt, links en rechts met dat irritante hoe dan! Hij geeft mij gelijk, en legt mij uit dat hij inderdaad de laatste tijd nogal vaak HOE DAN, roept.

Hoe dan kom ik hier zo op! Mijn buurman is hoogbegaafd. En hoewel het er niets mee te maken heeft, rookt die buurman elke nacht een wietje. Elke nacht drijven er ranzige wolken verbrandt apenhaar mijn slaapkamerraam binnen.
Om hem tegemoet te komen heb ik , mijn aan diarree lijdende hond, in zijn tuin laten schijten. Dit allemaal in het kader van mijn cursus :”assertief omgaan met hoogbegaafde buurmannen.”  Mijn hond is dermate slim en aan mij loyaal dat hij zijn volle darmen correct voor de deur van buurman’s terras, wist te lozen. Diezelfde avond leverde dat de bemoedigende en hoogbegaafde, zij het uiterst irritante kreet; “HOE DAN???? van buurman op. Vanuit mijn bed fluisterde ik, mede gelet op corona en rondspringende aerosolen, dapper en relatief hard terug: OMDAT!!!!!!

Irritant allemaal, zoals ik al zei. Maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door het , de hele verdere nacht, uitblijven van de nóg irritantere lucht van verbrandt apenhaar.
Je moet wat, tenslotte

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 142
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "DAT IRRITANTE HOE DAN (?)"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
20.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...