Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Dag des Criticism?

Publicatie: 15 december 2020
Ontdaan. Dat is het woord dat past bij het gevoel dat dé persconferentie gisteren bij mij opriep. En teleurstelling, natuurlijk. Over het feit dat wij als maatschappij totaal ontwricht zijn en het einde van de de teneergang nog láng niet in zicht is. Over het feit dat eerdere interventies niet hebben geleid tot daling van het reproductiegetal en signaalwaarden met betrekking tot het aantal ziekenhuisopnames.
 
In Nederland wordt het veiligheidsregio niveau in gehandicaptenzorg, verpleeghuizen en dat van de thuiswonende 70+'er door het RIVM nauwkeurig in de gaten gehouden. Afgezien van de afwezigheid van een meldingsplicht voor overlijden aan/met COVID-19 is dit een goede zaak. Het is logisch dat er extra aandacht is voor deze kwetsbare groepen mensen, omdat het virus onder hen de meeste slachtoffers maakt.
Het zou buitengewoon kwetsend zijn om de gevolgen van COVID-19 te bagatelliseren. Door mijn werk als verpleegkundige zag ik vele casussen op microniveau en ervaarde dit als behoorlijk ingrijpend.
 
Tóch voel ik tegelijkertijd steeds meer weerstand en ben ik toenemend kritisch over de invulling ván, en het aantal interventies. Want, nu wij ons als maatschappij achter gesloten deuren bevinden, is de algemene tendens van ons welbevinden onderling minder goed voelbaar en de drempel tot melden van het water dat ons aan de lippen staat, hoog.
Hoeveel mensen hebben inmiddels serieuze financiële problemen, echterlijke conflicten (al dan niet in combinatie met huiselijk geweld) en hoe gaat het met de ontwikkeling van onze kinderen die wederom een periode niet naar school mogen? Het baat mij zorgen. En deze zorgen gaan een steeds groter gewicht in de schaal leggen over wat wel en niet goed zou zijn voor ons als maatschappij.
Natuurlijk willen wij niemand verliezen aan COVID-19. Maar het mag natuurlijk nooit ten koste gaan van mensen die ogenschijnlijk gezond zijn, maar vervolgens ten onder gaan aan armoede, geweld, eenzaamheid of stagnatie van de ontwikkeling.
 
Stel, we krijgen op redelijk korte termijn grip COVID-19. Wat doen we wanneer het door een ander virus zou worden opgevolgd? Ik ben van nature een doemdenker maar ik vraag mij oprecht af:
Moeten we ons langzaam opmaken voor onze Dag des Oordeels of overdrijf ik en trek daarmee het 'tijdelijk mondiaal probleem' uit zijn verband?
 
 
WAARDERING
HITS
320
AANGEPAST: 15-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
18.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Goede column, Louisa en ik ben het met het commentaar van Henk Vergeel eens. Maar het is natuurlijk wel heel verdrietig dat dit virus zoveel slachtoffers kent.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.12.20
Graag je feedback a.u.b.:
Goede vragen en goede overwegingen Louisa!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig