1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  416 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-12-2020

Hits: 257

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dag des Criticism?

Aangepast: 15-12-2020
Ontdaan. Dat is het woord dat past bij het gevoel dat dé persconferentie gisteren bij mij opriep. En teleurstelling, natuurlijk. Over het feit dat wij als maatschappij totaal ontwricht zijn en het einde van de de teneergang nog láng niet in zicht is. Over het feit dat eerdere interventies niet hebben geleid tot daling van het reproductiegetal en signaalwaarden met betrekking tot het aantal ziekenhuisopnames.
 
In Nederland wordt het veiligheidsregio niveau in gehandicaptenzorg, verpleeghuizen en dat van de thuiswonende 70+'er door het RIVM nauwkeurig in de gaten gehouden. Afgezien van de afwezigheid van een meldingsplicht voor overlijden aan/met COVID-19 is dit een goede zaak. Het is logisch dat er extra aandacht is voor deze kwetsbare groepen mensen, omdat het virus onder hen de meeste slachtoffers maakt.
Het zou buitengewoon kwetsend zijn om de gevolgen van COVID-19 te bagatelliseren. Door mijn werk als verpleegkundige zag ik vele casussen op microniveau en ervaarde dit als behoorlijk ingrijpend.
 
Tóch voel ik tegelijkertijd steeds meer weerstand en ben ik toenemend kritisch over de invulling ván, en het aantal interventies. Want, nu wij ons als maatschappij achter gesloten deuren bevinden, is de algemene tendens van ons welbevinden onderling minder goed voelbaar en de drempel tot melden van het water dat ons aan de lippen staat, hoog.
Hoeveel mensen hebben inmiddels serieuze financiële problemen, echterlijke conflicten (al dan niet in combinatie met huiselijk geweld) en hoe gaat het met de ontwikkeling van onze kinderen die wederom een periode niet naar school mogen? Het baat mij zorgen. En deze zorgen gaan een steeds groter gewicht in de schaal leggen over wat wel en niet goed zou zijn voor ons als maatschappij.
Natuurlijk willen wij niemand verliezen aan COVID-19. Maar het mag natuurlijk nooit ten koste gaan van mensen die ogenschijnlijk gezond zijn, maar vervolgens ten onder gaan aan armoede, geweld, eenzaamheid of stagnatie van de ontwikkeling.
 
Stel, we krijgen op redelijk korte termijn grip COVID-19. Wat doen we wanneer het door een ander virus zou worden opgevolgd? Ik ben van nature een doemdenker maar ik vraag mij oprecht af:
Moeten we ons langzaam opmaken voor onze Dag des Oordeels of overdrijf ik en trek daarmee het 'tijdelijk mondiaal probleem' uit zijn verband?
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

18.12.20
Feedback:
Goede column, Louisa en ik ben het met het commentaar van Henk Vergeel eens. Maar het is natuurlijk wel heel verdrietig dat dit virus zoveel slachtoffers kent.
Show more
15.12.20
Feedback:
Goede vragen en goede overwegingen Louisa!
Show more
15.12.20
Feedback:
Een dag des oordeels geloof ik niet in. We hebben helaas de pech dat we door het virus beperkt zijn. Niet alles kan meer en is niet langer vanzelfsprekend. Dat een tijd serieus accepteren en naleven zorgt ervoor dat het overgaat in combinatie met het vaccin. Dus nog even doorbijten en dan is er weer licht. Als maatschappij moeten we opnieuw leren dat niet alles kan en soms dingen niet kunnen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
481
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
466
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
445
Lezen?