Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Crypto

“Kijk voor gegeven vreemd geld tevergeefs voor in de mond. (7)” Ik ben er gek op, maar kom er even niet uit. Het is trekken aan een dood paard, deze zondagmorgen. De vakjes van het vijfsterren weekendcryptogram zijn leeg. Niets leuker dan oplossingen vinden die virtueel tussen de aanwijzingen van de opgave zweven. Het is een welhaast mystieke bezigheid, dat slim associëren tussen lemma’s, beelden, zegswijzen en synoniemen. Nog een half uur en het bezoek arriveert. Wat is er wijzer dan een opgelost cryptogram binnen oogbereik op tafel leggen? Dat gaat ‘m vandaag helaas niet worden: de bel. Een goede vriend met een nog betere Saint-Émilion in de hand komt binnen. We hebben blijkbaar iets te vieren. Hij is zich succesvol met crypto’s gaan bezighouden. Heeft hij de dagpuzzel opgelost? Nee, hij heeft zijn financiële horizon verbreed, is in de ethers gegaan. Ik kijk even of hij bedwelmd uitkijkt, maar dat is niet zo. Hij is een pientere knaap die mij even enthousiast als kansloos uitlegt wat opensourcesoftware en de rol van een blockchain is. Tussen het moment van ontkurken en dat waarop de ziel boven de Bordeauxwijn uitstijgt, is hij achtduizend euro rijker geworden. Althans, dat claimt de koers app op zijn mobiel. Na de door mij gesponsorde fles Bourgogne is hij zesduizend euro armer. Toch per saldo tweeduizend in de plus. Duizend per fles! We zuipen dus ongeremd door. Ik had er weleens van gehoord, zij het onder een andere naam. Hebbes! Ik vul snel de letters in.

20 januari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 302
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.