Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Crypto

“Kijk voor gegeven vreemd geld tevergeefs voor in de mond. (7)” Ik ben er gek op, maar kom er even niet uit. Het is trekken aan een dood paard, deze zondagmorgen. De vakjes van het vijfsterren weekendcryptogram zijn leeg. Niets leuker dan oplossingen vinden die virtueel tussen de aanwijzingen van de opgave zweven. Het is een welhaast mystieke bezigheid, dat slim associëren tussen lemma’s, beelden, zegswijzen en synoniemen. Nog een half uur en het bezoek arriveert. Wat is er wijzer dan een opgelost cryptogram binnen oogbereik op tafel leggen? Dat gaat ‘m vandaag helaas niet worden: de bel. Een goede vriend met een nog betere Saint-Émilion in de hand komt binnen. We hebben blijkbaar iets te vieren. Hij is zich succesvol met crypto’s gaan bezighouden. Heeft hij de dagpuzzel opgelost? Nee, hij heeft zijn financiële horizon verbreed, is in de ethers gegaan. Ik kijk even of hij bedwelmd uitkijkt, maar dat is niet zo. Hij is een pientere knaap die mij even enthousiast als kansloos uitlegt wat opensourcesoftware en de rol van een blockchain is. Tussen het moment van ontkurken en dat waarop de ziel boven de Bordeauxwijn uitstijgt, is hij achtduizend euro rijker geworden. Althans, dat claimt de koers app op zijn mobiel. Na de door mij gesponsorde fles Bourgogne is hij zesduizend euro armer. Toch per saldo tweeduizend in de plus. Duizend per fles! We zuipen dus ongeremd door. Ik had er weleens van gehoord, zij het onder een andere naam. Hebbes! Ik vul snel de letters in.

20 januari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 383
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster