Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 626
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Crisisbarbecueën

| Han Maas
Bij alle ellende is er een nieuwe vijand: mooi weer. Natuurmonumenten roept op er niet massaal opuit te trekken: ‘Geniet van de zon in de tuin of op het balkon.’
Tip: ‘Haal de barbecue uit de schuur.’ Ik vrees dat er massaal aan deze oproep gehoor wordt gegeven; in de supermarkten komt een run op barbecuepakketten.
‘Nodig niemand uit, maak een videoverbinding met familie, vrienden en kennissen en laat zien wat je op de barbecue legt. Houd rekening met de onlinevegetariër: leg een op een stuk vlees gelijkend object op de barbecue. Zorg dat 0.0-bier in beeld staat naast het watertje. Laat alcoholhoudende drank buiten beeld.
De buren op de balkons hebben vast nog wel een mondkapje tegen jouw rook.’
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 122

(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Meneer Waldamar

Geschreven door Martin Reekers. Geplaatst in Kort verhaal.
Onze lieve Heer heeft vreemde kostgangers. Meneer Waldamar was daar ontegenzeglijk één van. Dagelijks reed hij op een éénwielfiets dezelfde route van het eenvoudige rijtjes...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Herhaling

22, mei, 2020 Tryntsje van der Meer

Bang voor de dood

24, mei, 2020 Lotte Akkerman

Bitterzoete initiatieven

14, mrt, 2020 Marieke Vos

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!