Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Crisis dag

Volgens mijn oudste puber hebben wij standaard één crisis dag per week bij ons thuis. Dat was even slikken. ‘Ja, ik heb tegen mijn vriendinnen gezegd dat dit meestal op woensdag is’ vertelt ze rustig.
‘Dan staan we er aardig gekleurd op’ probeer ik zo luchtig mogelijk te antwoorden.
‘Maak je niet druk mam, al mijn vriendinnen hebben thuis een crisis dag. ’
‘Huh?’
Dat het hier niet gaat om een echte crisis in de zin van een zware noodsituatie was mij wel duidelijk. Ik dacht dat alleen een burgemeester, minister of staatshoofd een crisis kunnen uitroepen tot een ramp, maar inmiddels weet ik dat pubers dit ook doen.
Bij crisis zou je normaliter denken in de richting van een natuurlijke ramp, rellen, terrorisme, bestuurlijke of economische crisis. In dit geval gaat om een (nagenoeg) lege koelkast. Dat is voor mijn puber een ramp.
Ergens heeft ze gelijk. Meestal in het midden van de week raakt onze voorraadkast akelig leeg, ligt er nog één gebutste appel op de fruitschaal en zijn er alleen nog lang houdbare producten te vinden voor broodbeleg. Wat is er mis met een broodje pindakaas, hagelslag of jam zou je denken. Volgens mijn puber nogal veel. Want ze had net zo'n zin in een eitje op brood en ze kan ook geen tosti meer maken, omdat de kaas op is.
Het is wel eens gebeurd dat ik op woensdag tegen het middaguur , tijdens mijn werk, een appje ontving :
‘Mam, ik ben al uit maar er is geen eten meer.’
‘Jawel hoor, er ligt nog brood in de vriezer.’ ‘Maar er is niks lekkers in huis!’
‘O bedoel je dat, dan fiets je toch even naar de winkel?’
'Geen zin in. Hoe laat kom jij thuis? ‘
Ah ik begrijp het. In crisis wordt het probleem van het drama tot een zodanig hoogtepunt opgevoerd, dat er wel een handeling op moet volgen die tot de afwikkeling van het drama leidt.
Ofwel, ik laat onmiddellijk het werk uit mijn handen vallen. Stap direct in mijn auto en race met honderdtwintig kilometer per uur over de snelweg, om zo spoedig mogelijk bij de supermarkt mijn kar vol te laden. Dankbaar helpt mijn puber even later de boodschappen uit te laden.
‘Mam, je heb wel toch wel mijn favoriete smaak van Optimel gehaald? En noedels? ‘
Na een lang crisisberaad thuis hebben we besloten om een extra keer boodschappen in te lassen. Hopelijk kunnen we hiermee nieuwe crisisdagen afwenden. Pff, net op tijd voor de volgende woensdag!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 203
(Gemiddelde waardering 4 met 5 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Borreluur.

sept 18, 2019 De bank in het park Pieter Wouter Broekharst

Goede daad!

sept 27, 2019 Ze keek me aan Pieter Wouter Broekharst

Meer schrijfactiviteiten