Voor schrijvers, door schrijvers
Column
469 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

281 Hits

Publicatie op:
Coronatijd
Ik zit net met verbazing een tv programma te kijken met wat je wel kan doen in deze tijd. Naar de meelboer en lekker met een deegroller in de weer ,zo leer je bakken 1 op 1.Je moet er maar zin in hebben!Lekker sporten in de buitenlucht, dat sporten doe ik al 60 jaar niet en bevalt prima moet ik zeggen.Mijn vader zei vroeger altijd : bij sporten werken ze zich uit de naad en als ze dat bij hun baas moeten doen kunnen ze alleen maar klagen nou leg het mij maar uit.Een horeca man vertelt trots hoe hij de plexieglasplaten geplaatst heeft. In Italië krijg je plexieglas strandcabines enz.
Ik moet er om lachen, wie wil er nu in een plexieglas hok uit eten of in de zon liggen vraag ik me af? Dan zit je net als die vleermuizen in China lekker in een hokje met als enig verschil dat wij eten en (nog )niet gegeten worden. Wel lekker terug naar de oorsprong denk ik dan maar.
Als ik hier boodschappen ga doen kom ik voornamelijk de doelgroep tegen waarvoor ik thuis moet blijven, die logica snap ik ook nog steeds niet.Misschien hebben die al een illegale inenting gehad of 1 bij Ali besteld ...of ze beschikken over heel veel lef dat kan natuurlijk ook.
Zelfs met je hond moet je voorzichtig doen nou ik zie liever al die rondvliegende snottebel kinderen op afstand .
Ik vraag mezelf af wat mis je nu eigenlijk in deze tijd, nou eigenlijk niet zoveel ik vind het wel lekker rustig zo, geen verplichtingen, geen uitstapjes , niks moet meer.
Van mij mag het wel zo blijven en als morgen alles weer lekker mag blijf ik lekker doen wat ik nu doe bevalt prima!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Coronatijd"