Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Blog
Inzendingen: 648
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Coronamania
© Martin Reekers op .
Aantal hits: 311

Nederland komt knarsend tot stilstand nadat het er met moeite nog een file uitperste dankzij twee automobilisten die zelfs als de wegen zo goed als leeg zijn het bestonden tegen elkaar te botsen en zo drie rijbanen te blokkeren. Het enige dat nog heftig beweegt zijn de virologen en de politici die op het slappe koord van de koffiedikkijkerij proberen het evenwicht te bewaren. Als de ene groep beweegt, kan de andere niet anders dan dat ook te doen om te voorkomen dat men zich in de peilloos diepe donkere koffiedrab van publieke woede stort. John Lennon had het destijds fout. Niet The Beatles zijn maar het coronavirus is populairder dan Jezus. De basisstrategie heeft corona overigens heel slim van the Beatles afgekeken. Het infiltreert onze jongeren en zet het zich af tegen de ouderen. Corona lukt het zelfs in volledige stilte de jongeren het voertuig te laten zijn dat de toegang verschaft tot de ouderen om zo, zonder aanzien des persoon en overleg met de autoriteiten, effectief de vergrijzing te bestrijden’. Nou, als daar geen sappig complottheorietje op te bedenken is, dan weet ik het niet meer. Als pensionado zing ik maar vast de coronahits:  ‘It loves you, yeah, yeah, yeah’ en ‘I don’t wanna hold your hand’.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Coronamania"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !