Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Corona verhalen uit de zorg

Publicatie: | Sharmila Stoop Veerman
Daar sta je dan. Bij een dame op leeftijd. Zuster ik ben niet bang wat betreft de corona en de eventuele gevolgen van een lockdown. 
Ik heb de oorlog meegemaakt en geloof mij dat was erger.
Ik vraag dan ook waarom want ja dit is toch ook wel een heel eenzaam bestaan zo.
Zuster, Ik hoef nu niet bang te zijn dat de Duitsers binnen komen vallen, Ik hoor geen schoten en we hebben genoeg eten en drinken.
Daarbij heb ik afleiding van de tv en kan ik ook nog eens hardop praten.
Ach zuster, het is niet leuk maar in vergelijking met wat ik ooit meemaakte zijn wij nu een stuk veiliger dan dat we zelf beseffen.
Tja dan ga je toch ook anders aankijken tegen de lockdown. 
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
28.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel mooi beschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.