Voor schrijvers, door schrijvers
Blog

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 668

Corona column 1 - Het maaiveld

Doutzen Kroes kwam deze week in opspraak, niet omdat ze geen anderhalve meter afstand hield of omdat ze een bejaarde in het gezicht hoesten, maar omdat ze het coronavirus bedankte. Haar boodschap: zoek naar het positieve ongeacht de situatie. Een mindset die doorgaans eigendom is van de gelukkigere mensen op deze aardbol. Waaronder dus van ons topmodel.

 

Het werd haar niet in dank afgenomen. Massaal stortte de onderlaag van onze maatschappij zich op haar, zoals zij zich eerder op de laatste rollen plee papier hadden gestort. Ze stak haar ietwat naïeve hoofd boven het maaiveld uit en moest dit bekopen met het gevoel van niet begrepen worden en verdriet over het gebrek aan ontwikkeling van het gros van de mensheid. De Nederlander is niet iemand die uitgebreid je bericht analyseert en hier een genuanceerde mening over vormt na overleg met derde. Neem ze sport af en ze vallen terug op hun enige andere hobby: zonder enig inlevingsvermogen mensen die anders zijn dan zij, buiten proportioneel en persoonlijk aanvallen. Dat zij zo alleen hun eigen perceptie ten toon spreidden deert ze niet omdat ze zich in anonimiteit wanen binnen het online riool waarin iedereen even erg stinkt. De criticus in mij vindt dat Doutzen beter had beter moeten weten. Maar een nog groter deel van mij juicht haar onschuldige onbevangenheid toe. Ik hoop dat ze die niet verliest door de de onnodige hardheid en onnozelheid van RTL boulevard kijkend Nederland.

 

Maar gelukkig is Doutzen, Doutzen. Als het opgewaaide stof is neergedaald en Doutzen hierop terugkijkt haalt ze, want zo is Doutzen, hieruit dat ze met kop en schouders boven het Nederlandse volk uitsteekt.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Michiel de Groot
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 322
Publicatie op .
Tags: Columns
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Corona column 1 - Het maaiveld"

Geschreven door Michiel de Groot . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
01.04.20
Feedback:
Kort, bondig en prikkelend. Mooi!
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!