Columns

Columns op Schrijverspunt
  • column120Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • meedoenWil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Cool

Als ik mijn vijfjarige zoon een kus op zijn wang geef, trekt hij tegenwoordig een zo vies mogelijk gezicht en veegt hij met veel gevoel voor drama zijn wang af, gevolgd door een niet mis te verstaan ‘Blèèèèh!’ Hij is duidelijk de leeftijd gepasseerd waarop ik hem nog heerlijk onder de kusjes mocht bedelven. Sterker nog, hij wil al ‘cool haar’ (lees: gel in zijn haar).
Waar blijft de tijd. Nog even en ik moet hem waarschijnlijk al om de hoek afzetten als hij naar school gaat …

Een heel enkele keer vergeet hij gelukkig zijn rol van ik-ben-al-vijf-en-dus-te-groot-voor-kusjes. Afgelopen weekend was zo’n moment. Met al die feestdagen hadden we al veel te veel binnen gezeten en ik snakte naar wat frisse lucht. Papa wilde echter nog naar de autogarage om nieuwe ruitenwissers te kopen en vroeg of zoonlief met hem mee wilde. Dan zouden ze in de showroom naar coole auto’s gaan kijken.

Tot onze grote verbazing koos onze coole jongen voor een saai wandelingetje met zijn moeder. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat we laatst opmerkten dat zijn vriendje zo flink lange wandelingen maakt. Onze zoon is meer van het type ‘draag mij, mijn benen doen pijn, ik kán niet meer’ … na zo’n 500 meter.
Maar hij wil zich niet laten kennen tegenover zijn klasgenootjes. Als we uit school naar huis fietsen, moet ik hem nogal eens duwen omdat hij ‘zóóó moe’ is. Totdat we een meisje uit zijn klas passeren, dan gaat hij ineens op zijn pedalen staan en breekt uit als een rasechte Tour de France-fietser.

Maar goed, terug naar ons wandelingetje. Het zalige van kinderen – vind ik – is dat ze van de meest banale dingen iets bijzonders weten te maken. Zo ook van mama’s saaie wandelingetje over het landweggetje achter onze wijk.
Al gauw had zoonlief een stok gevonden en begon hij pijlen op de grond te tekenen die ik moest volgen.
Afgewisseld met cirkels waar ik een rondje moest lopen. Dikke pret als mama overdreven draaierig bleef rondlopen en de verkeerde kant uit liep.

Daarna kreeg ik de stok. Ik speelde het spelletje mee, maar voegde nog een ander teken toe: een muzieknoot. Daar moest hij dan een liedje zingen. Spontaan zong hij: ‘Mama, ik vind je lief, ik geef je een knuffel en een kus.’ Vervolgens liep hij met een big smile op zijn gezicht naar me toe, sloeg zijn armen om me heen en gaf me een dikke kus.
Hoe cool is dat!

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 246
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Eigenwijs

sept 27, 2019 Kort verhaal Annemieke Spaander

Meer schrijfactiviteiten