Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Controle

Je zal maar voor één lesuur naar school moeten, en dan weer naar huis gaan. Dat overkwam Chris vandaag. Het was weer tijd voor de halfjaarlijkse controle bij de kinderarts.

Die ene lesuur was meteen proefwerk biologie, resulterend in een 8,6 als cijfer. Daar kun je bed voor uitkomen, zeg ik maar. Keurig op tijd staan Kimiko en ik op de parkeerplaats bij school; Chris komt er aan, en we rijden weg. Na een ritje van twintig minuten zijn we op de parkeerplaats van het ziekenhuis. We hebben nog tijd zat. We gaan nog wat schoolspulletjes kopen, en wat benodigdheden voor de aquarium. In de dierenwinkel stuit ik op een merk hondenvoer dat mijn aandacht trekt, en al snel ontluikt zich een interessant gesprek hierover met de uitbater. Ondertussen is Kimiko het al helemaal zat, uitgewinkeld en moe; ze begint te huilen en het ontevreden prinsesje uit te hangen. Ok, ik moet maar eens zonder kids terugkomen en het fijne van dit product te weten komen. Nee, we hebben nog geen hond, maar zijn aan het voorbereiden.
Eenmaal aangekomen op de kinderpoli meldt Chris zich netjes, meten en wegen, en dan wachten dat we aan de beurt zijn. Helaas valt dat wel even tegen, ze loopt uit. Maar eenmaal aan de beurt, staan we met een kwartier weer buiten. Ik vraag me af waarom dit niet telefonisch had gekund. Over de telefoon hadden we ook zijn astma medicatie kunnen bespreken, resultaat van longfunctietest en vervolgplan. Vooruit, ze luistert wel even fysiek naar zijn longen, dat wel.

Kimiko had tijdens het wachten in het ziekenhuis heerlijk gespeeld. Op de glijbaan, een soort wipkip en speelkasteel hebben haar uit haar peuter-sjagerijnige bui geholpen. Inmiddels heeft ze 3 crackers, 2 speculaaskoekjes, een banaan en chocolademelk op. Ik denk dat ze zo in de auto gaat slapen. We moeten Chris ook weer terugbrengen naar school. Jochie heeft natuurlijk helemaal geen zin meer na ons uitje. Na het ritje, tanken onderweg, zijn Kimiko en ik weer thuis. Inmiddels is het een uur in de middag.En zo was ik vandaag dus een halve dag bezig voor een controle.
En mijn werkdag moet nog beginnen...
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 286

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.