Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Controle

Je zal maar voor één lesuur naar school moeten, en dan weer naar huis gaan. Dat overkwam Chris vandaag. Het was weer tijd voor de halfjaarlijkse controle bij de kinderarts.

Die ene lesuur was meteen proefwerk biologie, resulterend in een 8,6 als cijfer. Daar kun je bed voor uitkomen, zeg ik maar. Keurig op tijd staan Kimiko en ik op de parkeerplaats bij school; Chris komt er aan, en we rijden weg. Na een ritje van twintig minuten zijn we op de parkeerplaats van het ziekenhuis. We hebben nog tijd zat. We gaan nog wat schoolspulletjes kopen, en wat benodigdheden voor de aquarium. In de dierenwinkel stuit ik op een merk hondenvoer dat mijn aandacht trekt, en al snel ontluikt zich een interessant gesprek hierover met de uitbater. Ondertussen is Kimiko het al helemaal zat, uitgewinkeld en moe; ze begint te huilen en het ontevreden prinsesje uit te hangen. Ok, ik moet maar eens zonder kids terugkomen en het fijne van dit product te weten komen. Nee, we hebben nog geen hond, maar zijn aan het voorbereiden.
Eenmaal aangekomen op de kinderpoli meldt Chris zich netjes, meten en wegen, en dan wachten dat we aan de beurt zijn. Helaas valt dat wel even tegen, ze loopt uit. Maar eenmaal aan de beurt, staan we met een kwartier weer buiten. Ik vraag me af waarom dit niet telefonisch had gekund. Over de telefoon hadden we ook zijn astma medicatie kunnen bespreken, resultaat van longfunctietest en vervolgplan. Vooruit, ze luistert wel even fysiek naar zijn longen, dat wel.

Kimiko had tijdens het wachten in het ziekenhuis heerlijk gespeeld. Op de glijbaan, een soort wipkip en speelkasteel hebben haar uit haar peuter-sjagerijnige bui geholpen. Inmiddels heeft ze 3 crackers, 2 speculaaskoekjes, een banaan en chocolademelk op. Ik denk dat ze zo in de auto gaat slapen. We moeten Chris ook weer terugbrengen naar school. Jochie heeft natuurlijk helemaal geen zin meer na ons uitje. Na het ritje, tanken onderweg, zijn Kimiko en ik weer thuis. Inmiddels is het een uur in de middag.En zo was ik vandaag dus een halve dag bezig voor een controle.
En mijn werkdag moet nog beginnen...
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 361
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster