Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Consument

Ik ben nogal beïnvloedbaar.
Als iemand die verkleed is als wetenschapper op tv zegt dat ik als 50-er een vermoeide huid heb die last krijgt van rimpels en ik niet zonder deze crème met exclusief Pro-Xilane-Amino-Peptiden-Endolinecomplex kan leven, ik hem meteen geloof.
Als er dan ook nog eens een fris en fruitig meisje van 16 in beeld verschijnt wat door een veld met bloemen dartelt, haar lange blonde haar dansend op een zomerse bries, ben ik verkocht.
Ik wil ook amino-pep-nog-iets-dinges! Ik wil ook een stralende teint! Ik wil ook door een bloemenveld dartelen in een zomerse bries! Ik ren meteen naar de spiegel en ja, als ik goed kijk zie ik dat mijn huid best wel het predicaat 'vermoeid' verdient. En zie ik daar niet een rimpel? Een doffe teint?

Bezorgd check ik mijn agenda. Heb ik deze week nog tijd om naar de winkel te gaan? De dagen zijn allemaal vol gepland. Geen wonder dat mijn collageenproductie vermindert! Geen wonder dat daardoor de elasticiteit afneemt met dofheid tot gevolg!
Als ik dan eindelijk in het bezit ben van de zo gewilde crème, valt het me na 2 dagen gebruik meestal een beetje tegen. Ik zie er net zo uit als anders, er groeien geen bloemen in het veld en mijn haar danst nog steeds niet. Jammer, miskoop-laatje.

Maar denk vooral niet dat ik er iets van leer. De volgende keer is het weer raak. Nu ontdek ik dat ik al 50 jaar leef zonder dat mijn wimpers ooit 60% meer volume hebben gehad! Zonder dat ze sky-high zijn gelift! Ik heb daar natuurlijk ook recht op, dus schaf ik onmiddellijk de felbegeerde mascara aan, met het speciaal gevormde borsteltje die mijn stoppeltjes in woeste wapperwimpers belooft om te toveren.
Again: misloop-laatje

Mooie namen triggeren ook mijn bankpas, bigtime. Zo ligt er in hetzelfde laatje inmiddels naast de dagcrème en de mascara ook een doosje oogschaduw met de welluidende naam: Stormy Blue. Prachtig nietwaar? Alsof iemand me een blauw oog geslagen had.

En het is niet alleen bij make-up, want ik schilderde ooit mijn hele woonkamer in de VT-Wonen kleur Vreugde, omdat ik daar zo blij van werd.
Iets minder blij werd ik van de daadwerkelijke kleur, die van een radioactieve sinaasappel. Ik dacht dat dat vast wel zou wennen en ging zitten wachten op het komende geluk. Dat kwam pas toen ik alles overschilderde in een normale kleur.

Leer ik van bovenstaande ervaringen? Driewerf neen.

Zo werden er onlangs nieuwe snoepjes gepresenteerd, met echt fruitsap en zonder kleurstoffen. Die moest ik hebben. Niet om het fruitsap en de afwezigheid van kleurstoffen

-gaap- maar om de beloofde smaken. Geen sinaasappel of banaan -dubbel gaap- maar … tromgeroffel…watermeloencactusvruchtpaarsepitahaya.

Elke keer als ik naar de supermarkt ging rende ik hoopvol naar de afdeling snoep, ondertussen kinderen aan de kant duwend (stel dat die eerder zouden zijn dan ik) en was ik zwaar teleurgesteld omdat ze er nog niet waren. Maar toen ik dan eindelijk deze kostbare snoepjuweeltjes in mijn gretige handen had en in de auto het zakje al openscheurde, wachtend op de exquise melange van hemelse smaken die mijn smaakpapillen een nooit eerder beleefd genot zouden laten ervaren werd ik zwaar teleurgesteld.
Ze smaakten naar zeep.

Mijn naam is Fiona Huisman.
Ik ben een consument.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 640
(Gemiddelde waardering 5 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten