Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Complotten

Het was even schrikken afgelopen dinsdag en woensdag: alle invalswegen vanuit Duitsland en Hengelo richting Enschede centrum zaten verstopt. Die uit Hengelo is dat overigens elke dag – waar wil je van daar uiteindelijk het liefst naartoe, nietwaar? Duitsers komen behalve elke zaterdag ook op 1 november, Allerheiligen, de beurzen van onze visboeren spekken. Nu waren ze er de laatste dag van oktober ook al. Een nieuwe tactiek? “Trick oder Treat. Ich bin der Lieutenant Gruber!” Geniaal: ’s ochtend massaal binnenkomen, ’s avond terugtrekken naar de Heimat en de volgende dag opnieuw met zijn allen de grens over. Zo’n bezetting heb je niet in de gaten! Complotdenken is heerlijk! En gaat veel dieper! Op 31 oktober is het Reformationstag en meer specifiek vanwege het feit dat Luther 500 jaar geleden zijn stellingen openbaar maakte, hadden alle Deutsche Nachbarn vrijaf gekregen. De Evangelische Omroep beleeft topdagen met getuigen van de betekenis van Luther en zijn trawanten voor Nederland. Jammer dat die zwaarmoedige zuinigheid nooit heeft kunnen polderen met het feestelijk lichte katholicisme. Wat was de onderliggende samenzwering? De genadeloze massamoord op ongelovigen begon toen en duurt tot op de dag van vandaag voort. Als God zich zou openbaren - onder vertoning van een geldig ID - koos ik voor het protestantisme. Het is het meest persoonlijke geloof. Benoem wie je naar de mond preekt en als die niet meer bevalt, laat je en ander jouw overtuiging verkondigen. Aan de andere kant: voor wie de ware God kent, stopt het geloof. Kruis erover!

4 november 2017 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 365
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten