Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
Maximaal 750 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Cashflowbegeerte

Publicatie: 02 januari 2021
Het is alweer even geleden dat ik een kritische visie gelezen heb op het verkwistende alternatief van de vroegere ruilhandel. Hierbij mijn kritische noot bij onze hunkering naar een positieve, liefst stijgende, kapitaalkracht.
Geld; hét humaan manco. Vandaag de dag hechten we, meer dan ooit, belang aan het bezitten van de ultieme Achilleshiel.
 
Tot voorkort gingen we, als tweeverdieners, liever gezamenlijk in dezélfde file staan dan onze eigen haard naar waarde te schatten. Cashflowbegeerte ten top als je het mij vraagt.
Door COVID-19 werden wij echter verplicht om weer te gaan luisteren naar hoe het klokje thuis eigenlijk tikt. Gevolg is dat we, lekker kneuterig, het bureau op zolder moesten gaan delen. Dit alles om te zorgen dat de kinderen, samen de au-pair, beneden wel voldoende ruimte zouden hebben voor hun online lessen.
 
Ja, zo verkondig ik stellig; geld is geluk.
We léren dat geld niet gelukkig maakt én dromen ervan er wél gelukkiger van te zullen wórden. Vreemd, maar hoop doet leven, immers. Wanneer u het niet met mij eens kunt zijn benadruk ik dat misschien nog wel belangrijker is dat een négatieve kwalificatie van het gifgehalte op onze creditcard, ons in ieder geval wel óngelukkiger zal maken. Ál zal de keuzestress bij bijvoorbeeld het vinden van een hypotheek dan wél vele malen lager zijn.
 
Hoewel er steeds meer hoeken met werkbranches zijn waar financiële klappen vallen, maakt geld ons natuurlijk nog steeds niet gelukkig. Áls we maar gezond zijn, toch?En gezondheid is niet te koop.
Preventie op ziekte dan weer wel, grotendeels. Zo kunnen wij binnenkort massaal een oproep verwachten voor vaccinatie tegen hét virus. Of dit een goede of zorgwekkende ontwikkeling is kan ik met de informatie die ik gekregen heb niet bepalen.

Één ding weet ik wél: stel je voor dat we naast een acuut gekelderd spaarsaldo óók nog eens bevangen zouden raken door hét virus, in welke gemuteerde variant dan ook. Brrr, dat zou ondenkbaar en onleefbaar zijn.
 
Zo vat ik samen: gezondheid in combinatie met voldoende slappe was; dat maakt pas écht gelukkig.
WAARDERING
HITS
325
AANGEPAST: 02-01-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
03.01.21
Graag je feedback a.u.b.:
Wel leuk Louisa, maar ik vind het niet je sterkste. Een beetje warrig, wat je nu precies wilt zeggen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa 03.01.21
    Bedankt voor je feedback. Wanneer mijn mening er niet goed uitkomt moet ik er zeker nog eens naar kijken. Ik heb willen zeggen dat geld als vergif werkt voor de mens en dat het (stiekem) nog belangrijker is dan gezondheid.