Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Cashflowbegeerte

Publicatie: 02.01.2021 | Louisa Weijenbergh
Het is alweer even geleden dat ik een kritische visie gelezen heb op het verkwistende alternatief van de vroegere ruilhandel. Hierbij mijn kritische noot bij onze hunkering naar een positieve, liefst stijgende, kapitaalkracht.
Geld; hét humaan manco. Vandaag de dag hechten we, meer dan ooit, belang aan het bezitten van de ultieme Achilleshiel.
 
Tot voorkort gingen we, als tweeverdieners, liever gezamenlijk in dezélfde file staan dan onze eigen haard naar waarde te schatten. Cashflowbegeerte ten top als je het mij vraagt.
Door COVID-19 werden wij echter verplicht om weer te gaan luisteren naar hoe het klokje thuis eigenlijk tikt. Gevolg is dat we, lekker kneuterig, het bureau op zolder moesten gaan delen. Dit alles om te zorgen dat de kinderen, samen de au-pair, beneden wel voldoende ruimte zouden hebben voor hun online lessen.
 
Ja, zo verkondig ik stellig; geld is geluk.
We léren dat geld niet gelukkig maakt én dromen ervan er wél gelukkiger van te zullen wórden. Vreemd, maar hoop doet leven, immers. Wanneer u het niet met mij eens kunt zijn benadruk ik dat misschien nog wel belangrijker is dat een négatieve kwalificatie van het gifgehalte op onze creditcard, ons in ieder geval wel óngelukkiger zal maken. Ál zal de keuzestress bij bijvoorbeeld het vinden van een hypotheek dan wél vele malen lager zijn.
 
Hoewel er steeds meer hoeken met werkbranches zijn waar financiële klappen vallen, maakt geld ons natuurlijk nog steeds niet gelukkig. Áls we maar gezond zijn, toch?En gezondheid is niet te koop.
Preventie op ziekte dan weer wel, grotendeels. Zo kunnen wij binnenkort massaal een oproep verwachten voor vaccinatie tegen hét virus. Of dit een goede of zorgwekkende ontwikkeling is kan ik met de informatie die ik gekregen heb niet bepalen.

Één ding weet ik wél: stel je voor dat we naast een acuut gekelderd spaarsaldo óók nog eens bevangen zouden raken door hét virus, in welke gemuteerde variant dan ook. Brrr, dat zou ondenkbaar en onleefbaar zijn.
 
Zo vat ik samen: gezondheid in combinatie met voldoende slappe was; dat maakt pas écht gelukkig.

WAARDERING

HITS:

444

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Wel leuk Louisa, maar ik vind het niet je sterkste. Een beetje warrig, wat je nu precies wilt zeggen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa 03.01.21
    Bedankt voor je feedback. Wanneer mijn mening er niet goed uitkomt moet ik er zeker nog eens naar kijken. Ik heb willen zeggen dat geld als vergif werkt voor de mens en dat het (stiekem) nog belangrijker is dan gezondheid.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.