A Waegeman

Café

© A Waegeman op 08.01.2023.

Ze zag er een beetje wanhopig uit. Mijn beste vriendin is een beetje speciaal. Leuk maar speciaal. Ze is een specialist in mannen afschrikken. Ze mag dan al een tijdje vrijgezel zijn, het is een leuke, sociale, slimme meid. Ze zou er aan elke vinger tien kunnen hebben, zoals de zegswijze zegt. Maar tien is niet realistisch. Ik zag dat er iets was. "Wat scheelt er?" vroeg ik bezorgd. "Ik heb het verpest", zei ze. Die blik in haar ogen was me niet vreemd. Het kwam er nu op aan haar wat te kalmeren en te troosten, maar vooral te luisteren. "Kom vertel", zei ik ietwat ongeduldig. "Ik had zo een leuk contact met hem." Het wenen stond haar nader dan het lachen. "Wat is er dan gebeurd lief?" vroeg ik met enig medelijden.
"Wel, ik heb hem leren kennen deze week. We hebben zoveel gemeenschappelijke zaken. Hij is mooi, intelligent, creatief, welbespraakt, eigenlijk alles wat ik nodig heb in een man. Maar dan gisteren stuurt hij weer een welbespraakt, intelligent bericht terug. Het lezen alleen al, is een deugd op zich. Maar op dat moment zat ik in de kroeg, samen met Sanne, je kent ze wel." Ik knikte. "Wel", ging ze verder, "Sanne was net op dat moment haar verhaal aan het vertellen. Het is wellicht uit tussen Sanne en haar vriend. Zo een belachelijke reden waarom het uit is tussen die twee. Hij wou gaan pissen, maar ze had net gedweild. En hij vroeg haar of hij even op de pasgedweilde vloer mocht lopen, maar dat weigerde ze. Ze had hem twee minuten wachttijd gevraagd. Die had hij niet genomen. Hij is boos vertrokken en heeft geroepen dat hij er klaar mee was. Niet met zijn toiletbezoek, maar met haar. En terwijl Sanne haar verhaal deed, kreeg ik zijn bericht en stuurde ik nogal droogjes terug...."Ik zit op café." Helemaal in strijd met onze vorige conversaties. Het beeld dat hij eerder van mij had is wellicht helemaal misvormd door dat ene stomme zinnetje. Maar ik had zo te doen met Sanne haar pisverhaal, dat ik er even niets anders kon bijnemen. En nu ben ik hem kwijt! Hij antwoordt niet meer. Denkt wellicht dat ik als overjaarse vrijgezel, mannen zit op te wachten aan de toog. Dat beeld heeft hij nu." Ze keek me radeloos aan, met haar waterige blauwe ogen. "Misschien valt het allemaal nog wel mee", antwoordde ik. "Nee", zei ze. "Ik ben hem kwijt, net zoals Sanne ook de hare kwijt is." En toen biepte haar gsm. Ze keek en lachte. "Hij heeft een kruisje gestuurd." En de droefheid maakte plaats voor intens geluk. Ik lachte naar haar. "Zie je wel", zei ik, terwijl ik haar bovenarm even porde.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Reacties van:
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
   Els · 26 dagen geleden
   Met plezier gelezen, maar volgens mij kan de interpunctie het leesgenot nog wat verbeteren.
   • This commment is unpublished.
    Elsbeth Boom · 26 dagen geleden
    dat zal zeker het lezen veraangenamen. en aanhalingstekens ...
   • This commment is unpublished.
    A Waegeman · 26 dagen geleden
    Je hebt daar wel een punt. Ik heb het één en ander aangepast. 
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  1 Commentaar

  Gebruikerswaardering: 3 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 3.0
Stemmen: 2
Hits: 163
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Miranda Peters: De Schildmagiër

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.