Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Buurtstal

Managen van de huishoudelijke afvalstromen lijkt nog het meest op boeren. Net als het vee op het platteland, belangrijke schakel in de circulaire maatschappij, zijn de afvalbakken in de stad inmiddels gechipt. De hoeveelheid aan het varken gevoerde aardappelschillen en gras dat de koe eindeloos mag herkauwen wordt net zo nauwgezet bijgehouden als ons consumptieafval. In het kader van ‘diftar’. Dat is geen enge dierenziekte maar een ambtenarenkwaal: aan de hand van het aantal aanbiedingen van de verschillende afvalstromen, wordt de rekening opgemaakt. Inmiddels staan drie tonnen in de schuur in de weg. Daarnaast zijn er nog die genante doorzichtige zakken voor plastic en verpakkingen. Die geven je wel erg bloot. Gisteren ontwaarde ik in zo’n zak hoe in een bepaald huishouden de groei van de kinderschaar wordt beperkt. Qua doel lovenswaardig, maar middel en methode hoef ik niet te weten. Momenteel betalen we uitsluitend voor de leging van de grijze restafvalton. Wat iedereen bij introductie daarvan verwachtte kwam uit: bermen en houtwallen, van oudsher exclusief het terrein voor afval van drugslabs, liggen nu vol met spullen vallend onder een niet-concurrerend tarief. In elke straat bestaan plekken waar de tonnen als een kudde voor transport bij elkaar worden gezet. Onlangs zag ik daar een los, ongetond kastje aangeboden worden. In plaats van dat ding even snel in de tonnenwagen te flikkeren, plakte de Milieudienst er een briefje op: ‘Maak van uw buurt geen vuilnisbelt. Uw buren.’ Het kastje stond er maar kort alleen. De boodschap was als complimenteuze aanmoediging begrepen.

2 juni 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 398
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten