Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

433 Hits

Publicatie op:
Buikvet

Pffff, dat vet ... Vet aan mijn pens, vet aan ... Nu ja, dat vet aan mijn pens. Ik heb een natuurlijk jager-postuur, volgens mijn dokter. Natuurlijke jagers - zoals ik - verzamelen bijna alleen maar buikvet, zei ze bij mijn laatste checkup, zodat we dan nog steeds goed konden jagen. Ik vroeg haar of vrouwen dat dan ook sexy vonden. Ze lachte en zei: 'Dat hangt van de vrouw af.' Ik vroeg met mijn meest schalkse glimlach: 'En als het van jou afhangt?' Ze lachte weer, en zei dat ik mijn kleren terug moest aandoen.

Is het pizzavet? Waarschijnlijk. Biervet? Natuurlijk. Alleen topsporters komen weg met bijna elke dag pizza en bier te consumeren. Wat ga ik hier aan doen?

Ik zou kunnen diëten, maar dat heb ik al zoveel gedaan. Dat ga ik niet meer doen. Sporten? Dat heb ik nog nooit gedaan, daar begin ik niet meer aan.
Wat kan ik nog doen?

Ik kan beginnen bypass-eten. Zoveel eten dat ik een gastro bypass krijg, van de Belgische gezondheidszorg.

Zo, zeg. Dat was dan toch weer heel wat minder moeilijk dan ik dacht.
Tijd voor een biertje, dat heb ik wel verdiend. Smaakt ook goed na een pizza.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Buikvet"

06.03.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig