1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 04-12-2020

Hits: 290

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Brussels by night.

Aangepast: 04-12-2020
De ordediensten in Brussel hebben het verre van gemakkelijk. Zíjn het geen gele hesjes die voor rumoer zorgen dan is er wel ergens een troep hangende jongeren die amok maakt. Spectaculaire achtervolgingen en nachtelijke vechtpartijen tussen nieuwe Belgen, het hoort er allemaal bij. En net als je denkt alles gehad te hebben gebeurt dit. Een oproep voor ergens een niet Coronaproof feestje bleek een samenkomst te zijn van een 20 tal mannen die mekaar iets té graag hadden. De meesten werden naakt aangetroffen in een houding die zelfs voor deze column te ver gaat. Er waren er natuurlijk ook een paar van tussen gesmeerd die in de aanpalende tuinen ingerekend werden. En plots viel het licht van de zaklamp van een ijverige bode op nóg een vluchter die zich aan de zijgevel van een gebouw vastklampte aan de regenpijp. De man, slechts gekleed met een rugzak, trachtte wanhopig te ontkomen doch zag snel het nutteloze van zijn plan in en kreeg een paardedeken en de handboeien. 
Het betrof hier Jozsef Szajer, een Hongaar, die met bebloede handen en voeten, die vervelende beugels weetjewel, luid protesterend werd afgevoerd. Niks speciaals ware het niet dat Jozsef Europarlementslid is voor de Hongaarse Fidesz partij en vertrouweling van premier Orban. Diezelfde Jozsef, medeoprichter van Fidesz, die uiterst rechts kleine sociale versoepelingen en moeizaam verworven holebirechten al vele jaren van tafel veegt. Nu, we gaan hier de brave hardwerkende parlementariër zijn proces niet maken en zeker geen politiek forum starten maar ik had toch beter verwacht. Op het politiebureau bleek hij zeker niet easy going en zijn claim tot diplomatieke onschendbaarheid moest worden ingewilligd. Het enige wat hem ten laste werd gelegd was de hoeveelheid xtc in zijn rugzak die, na zijn verklaring, niet van hem bleek te zijn. Ook kreeg hij een Coronaboete van 250 € wegens samenscholing met teveel personen en overtreden van de avondklok. Ietwat verbaasd werd deze prompt betaald want hoe kun je nou een all guys orgie houden en de 1,5 meter afstand respecteren. 
De geveltoerist mocht beschikken en besloot een paar dagen later om toch maar, vrijwillig, al zijn mandaten op te geven. De storm van protest in eigen land en de familiale ongemakken thuis, zijn vrouw is politierechter in Hongarije en 2 kinderen, nam hij voor lief. Het uitoefenen van zijn Europese functie heeft er nooit onder geleden. En geen nood, de werking van de geoliede Europese machine kwam niet in het gedrang want er werd al snel een partijgenoot gevonden die zijn functies hier zou overnemen. Nog even stage lopen in het Brusselse nachtleven en effe wennen aan het riante loon en dat komt wel goed. 
 
P.z.Wever. 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.12.20
Feedback:
Prima geschreven
Show more
04.12.20
Feedback:
Ja, dit heeft hier in Hongarije heel wat los gemaakt Pat. Triest hoe mensen een dubbelleven kunnen leiden, maar goed beschreven. Groetjes uit Hongarije!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Napoleon Bonaparte.
295
Lezen?
Column
Invasie van Oranje.
265
Lezen?
Column
Eindejaarsluistervoer.
260
Lezen?