Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Broodje Knakworst

Daar stond ze dan de kleine Maya. Met haar mooie blauwe kijkers kijkt ze recht de huiskamer in.Geen Maya de Bij met het mooie geel zwart. Nee deze kleine meid van 8 jaar zingt een groot lied over de kleuren Zwart Wit. Getogen in een schattige zwarte tuinbroek, klemt ze haar kleine handjes strak om de microfoon. Met een groot zelfvertrouwen begint ze aan haar krachtige optreden bij de Voice Kids.

Met kippenvel op mijn armen en een traan in de hoek van mijn ogen hoor ik de kleine meid zingen over de kleur van je hart. Het liedje van Frank Boeijen uit 1983 al 35 jaar oud en nog steeds een prachtnummer. Waarin helaas nog altijd een morale boodschap schuil gaat.

Ik denk aan mijn 4-jarige dochter met hetzelfde blonde haar als de Maya. Ze kwam vrijdag thuis met een speelkameraadje. ‘Hoi Mam dit is Elmer, hij heeft een ander kleurtje. Dat komt omdat hij uit een ander land komt. Maar dat is niet erg, we gaan spelen!’ Even later roep ik ze voor het eten. Vol met vooroordelen, maak ik me al druk of een broodje knakworst wel kan. Hij zit aan tafel en vraagt me om een broodje kaas. Inwendig voel ik een grote glimlach opkomen.

Hoe waar is het dat wij, hoe ouder we worden, toch (on)bewust vooroordelen gaan vormen. En dat een 8-jarig meisje aan het einde van haar optreden zo mooi kan samenvatten dat het niet gaat om wie of wat je bent, maar dat het om de kleur van je hart gaat. Daar breekt je gekleurde hart toch van! Na 35 jaar dat dit liedje is ontsproten aan de creatieve brein van een zanger, staat het nog steeds midden in het leven. 

Is het toeval dat ik net vorige week 35 ben geworden?

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 271

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.