1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-07-2020

Hits: 515

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

BRIEF AAN MARK RUTTE (PAUW&WEETIKVEEL)

Aangepast: 15-07-2020

Beste meneer Rutte, 

Het moet mij van het hart dat u ons geweldig door de corona crisis heeft geleid. Als een Moderne Mozes door de woestijn, zou ik haast willen zeggen. En met de verzekering dat ik U met deze opmerking natuurlijk niet met Mozes wil vergelijken want dan zou ik u tekort doen.

Zijn er dan helemaal geen puntjes van kritiek? Maar natuurlijk, die zijn er altijd. Als je maar goed zoekt. Op sociale media zoals Twitter worden ze als brisantgranaten van alle kanten op je afgevuurd, maar dit terzijde.
Zelf heb ik uiteraard ook wel wat kritiek maar daar ga ik u nu niet mee lastigvallen. Dat zijn maar vierendertig puntjes en dan zou ik zes bijlagen bij deze brief moet voegen. Dat wil ik u niet aandoen, laat staan mijn lezertjes.

Nou,  twee puntjes wil ik wel noemen, dat moet kunnen. Ik zag u afgelopen zondagavond namelijk bij Pauw& Weetikveel zitten in die talkshow. U zat er zo te zien warmpjes bij. Geen stropdas en ondanks dat u er kennelijk warmpjes bij zat was er geen zweetdruppel te bekennen. U zat er volledig ontspannen bij. Ook al zat u bij een meer dan gerespecteerd en ervaren vraag-haai als Pauw . Toch geen klein bier als het om klemzetten van gasten gaat. Maar zelfs Pauw is geen partij voor u. Laat staan Pauw’s hulpje, mevrouw Weetikveel. U zat daar dus soeverein alsof u dacht, wir schaffen das even,  en dan op vakantie. Maar dat pakte iets anders uit omdat dat hulpje van Pauw, mevrouw Weetikveel,  ineens slimme vragen begon te stellen. Bijvoorbeeld; is het niet krankzinnig dat mensen beboet werden en een strafblad kregen omdat ze, soms zelfs per ongeluk, een corona regel overtraden. En dat een stel schreeuwers op een volle dam in Amsterdam, hoe nobel ook hun doel, zonder boete daarmee wegkwam?

Toen was u even stil. Zie je niet vaak dat u even stil bent. U bent een gezellige graag pratende lachebek dus toen dat hulpje van Pauw, mevrouw Weetikveel, de vraag zonder enige schroom of angst stelde, en ik de soevereiniteit met liters tegelijk uit u weg zag kolken, dacht ik toch: een nieuwe Pauw is geboren! En haar naam is niet Weetikveel maar Fidan Ekiz!
Tweede puntje was die truc die u uithaalde met onze nationale knuffel-arts Diederik Gommers. U en Hugo de Jonge lieten hem zeggen dat er in uiterste nood genoeg bedden extra voor de IC’s ter beschikking kwamen. Wat nog niet zeker was toen. Ik ga hier niet over uitweiden maar Fidan Ekiz , voorheen hulpje Weetikveel, zette u weer met een mond vol tanden zodat wat nog restte bij u aan soevereiniteit , weg spoelde in de goot.

Maar voor de rest niets dan lof hoor meneer Mark. O ja, regel dat nog even met die boetes. Maak er een generaal pardon van. Wees sportief en doe het meteen en ga niet vlak voor de verkiezingen de gebraden haan uithangen en alsnog die boetes kwijtschelden omdat dat stemmen oplevert.
Doen hè, Mark? Anders stuur ik mevrouw Fidan Ekiz, voorheen hulpje Weetikveel op je af.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1119
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1116
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
746
Lezen?