Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 673
  • Home
  • Columns
  • Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)

Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)

Aan de Raad voor orde en Tucht van het Klachtenkompas
T.a.v de heer Mr.Q. van der Hontsfodt

Geachte heer van der Hontsfodt,

Jazeker, daar ben ik weer! Met uiteraard weer een gerechtvaardigde klacht. Deze keer gaat het over AXE. Het betreft hier een deodorant.
Of aftershave. Of allebei. Maakt niet uit. Waar het om gaat is het reclamefilmpje waarin wij mannen als lustobject worden neergezet.
Zeer onesthetisch. De omgekeerde wereld! Vrouwen die volslagen krankjorum op mannen aanvliegen om ze daarna ter plekke ongeveer aan te randen. Dat was aan mannen voorbehouden, dacht ik. Mee eens?

Daarbij stoten deze, laat ik het voorzichtig uitdrukken, dames, kreten uit die voor erotisch moeten doorgaan.  Ik zou het pornografisch willen noemen.
Zelfs apen weten zich beter te beheersen. Sterker nog, de historie heeft nimmer dergelijk gedrag vermeld in de dierenwereld. Zelfs de wereld van de mineralen weet zich beter te profileren.
En dat allemaal omdat er een man in de buurt van die eh..dames zich heeft ondergekliederd met het product Axe waarvan nota bene de verpakking kostbaarder is dan het product zelf, maar dat terzijde.

Waar gaat het heen met de wereld heer van der Hontsfodt, wanneer wij deze vleesgeworden verloedering van de maatschappij toe gaan laten. Het zonder protest accepteren.
En onze jeugd, heer van der Hontsfodt. Heeft u daar al bij stilgestaan? Nog even en de gemiddelde leraar op een basisschool kan zich niet meer met aftershave volspuiten zonder onmiddellijk door een stel tochtige tieners besprongen te worden.
Let op de kranten, heer van der Hontsfodt. Over een jaar kunt u het lezen: “stille tocht voor jongen die in drogist door zestien dames werd besprongen terwijl hij een “luchtje” uitprobeerde.

Avondvullende tv heer van der Hontsfodt. Dat voorspel ik u nu al. Daarna? Algehele acceptatie waarna elke soortgelijke aanranding hooguit twee regels op pagina 26 van de zaterdagbijlage haalt.
Doe hier wat aan,ja! Grijp in! En tot die tijd; gebruik vooral geen Axe!
Hoogachtend,

Painter( ervaringsdeskundige ex-axegebruiker)

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 175
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
06.07.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...