Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

363 Hits

Publicatie op:
BRIEF AAN JESSE KLAVER

Beste Jesse,

Jesses man, ik zag jouw tweet over de slavernij. Om precies te zijn, jij wil dat het kabinet excuses gaat aanbieden voor slavernij in het verleden. En jij gaat er met je partij voor strijden dat die excuses er wél komen.
Wat is dat nou voor verregaande onzin, Jesse? Kun je mij dat uitleggen? Kun jij mij uitleggen waarom mensen in een huidig kabinet excuses moeten maken voor het gedrag van een stel gekkies uit het verleden. Maar vooral, waarom zou jij in Godsnaam  een strijd maken van iets wat je niet meer kunt terugdraaien?
Heb je niets beters te doen of zo?

Kun je bijvoorbeeld niet veel beter je energie stoppen in een strijd die wél zin heeft? Bijvoorbeeld, een land als Qatar aanpakken omdat die HIER EN NU nog aan slavernij doet?
Verder tweet je dat "de minister niet veilig op werkbezoek kan vanwege agressieve FDF-boeren."  Jesses, man wat verspil jij idioot veel tijd met dat geleuter op Twitter. Je lijkt Goddomme, Trump wel. Maar om even terug te komen op die agressieve boeren, Jesse.
Wat gaan we nog meer krijgen? Dat jij er een strijd van gaat maken dat het kabinet excuses gaat maken voor het stikstofbeleid van bestuurders in het verleden die toestonden dat er teveel eiwit in het veevoer werd toegestaan? En als je dan toch bezig bent, maak er dan ook een strijd van dat het kabinet excuses gaat maken voor mannen uit het jaar nul t/m heden die topposities voor vrouwen en mensen van kleur blokkeerden? Ik bedoel, dan doe je iets zinnigs voor de Maatschappij .

Ik weet het, Jesse een hele mond vol die laatste regel maar hee, het gaat om de excuses, toch?
Kortom, komt er meer van die onzin of krijg je alweer de verkiezingskriebels. Sta je alweer met opgerolde hemdsmouwen in de AFAS jouw Bergrede te reciteren?

Overigens ben ik van mening dat iedere politicus die met van die koddige opgerolde mouwen een zaal binnenloopt, per definitie ongeschikt is als premier? Ben jij dat met mij eens, Jesse? Geen gezicht toch? Je gaat zo bijna op een hardwerkende boer lijken en dat moeten we toch niet willen.

Tot slot wil ik met terugwerkende kracht mijn excuses voor maken voor mijn voorouders die per slot van rekening schuldig zijn aan mijn bestaan waardoor ik deze brief kon schrijven.
Afas, sorry, afijn, bedoel ik, ik hoor het wel. Sans rancune, zou ik zeggen.

Fijne strijd en de groetjes van
Painter


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "BRIEF AAN JESSE KLAVER"

© Paco Painter
13.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel