Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
De tekst mag niet meer dan 750 woorden bevatten.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

322 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Columns
  • BRIEF AAN GORDON RAMSAY (HET ONGELIKTE STUK VRETEN)
BRIEF AAN GORDON RAMSAY (HET ONGELIKTE STUK VRETEN)

Dag meneer Ramsay,

Laat ik het even over u hebben. U! Gordon Ramsay, die frisse jonge kok van de televisie.

Gordon! Vind ik een prachtige naam. Klinkt bijna vriendelijk. Als een soort uitnodiging om toch vooral al uw kookboeken te kopen. Toevallig zit ik naar een van uw boeken te kijken: “Gordon Ramsay Quick&Delicious”.
Op de voorkaft staat u erbij als een vriendelijke hulpkok van de plaatselijke korfbalkantine. Zeer misleidend want een nóg schreeuwerig stuk vleesgeworden valsheid ben ik niet tegengekomen. Mag ik zo vrij zijn, meneer Ramsay?

Persoonljk zie ik u liever op de kaft met uw tanden in het bloederige hoofd van een aankomend-hulpkok en met zes hakmessen tegelijk instekend op de rest van het personeel. Dan kom je dichter bij de realiteit en dan weten de mensen tenminste wat ze kopen.

Wat bent u eigenlijk voor een man. Een ongelikt stuk vreten, ja. Uitsluitend op tv vermoed ik, maar toch…Kennelijk heeft u daar succes mee op tv met uw programma “oorlog in de keuken”. Mensen willen nu eenmaal voor rotte vis uitgescholden worden. Is iets van deze tijd. Daarom doe ik hier bij uitzondering maar eens aan mee.
Ik zie u als een van die mensen die zijn altijd ingehouden woede nu eindelijk eens publiekelijk om zich heen mag smijten. Een man die geen tegenspraak duldt. Alleen zoals Gordon kookt, hoor je te koken. Punt!

Dat steeds maar weer aantonen dat je rauwe zemelen maar op één manier op je bord hoort te krijgen; namelijk zoals U er dat al op uw negende, bij uw aan een vitaminegebrek lijdende handwerkjuf, inramde wat tot gevolg had dat de handwerkjuf een acute soa opliep maar dat terzijde. Geruchten hè, meneer Ramsay, tja,  ik hoor ze ook maar om mij heen.
Ik bedoel, om met mijn buurman te spreken: u wist al alles over koken toen u nog maar net, op onbegrijpelijke wijze, een plaats in een baarmoeder wist te bemachtigen.

Als U zelf ergens in een restaurant gaat eten weet je de afloop al.
Na het eten loopt U nog even ontspannen de keuken in om de kok duidelijk te maken dat U niet gediend bent van eigen initiatief! De tomatensoep hoort gedroogde kamelenkeutels te bevatten en deze miste U in de opgediende soep.
De kok buigt en U slaat hem nog even bemoedigend met een steelpan zijn hersens in.
Het voltallig personeel staat uiteraard goedkeurdend te knikken en mogen allemaal nog even vrijwillig over de knie bij oom Gordon.

Als U het pand verlaat en de gracht oploopt wordt U door datzelfde personeel inclusief de bloedende kok achter Uw rug om alle ernstige ziektes toegewenst.
En zo hoort het ook!
Daar moeten wij begrip voor hebben. Wat moet je anders met je frustraties..

Soit, sans rancune hoor meneer Ramsay.  Ik ben een beetje overgevoelig vandaag.

En voor het overige zou ik graag Gerard Reve nog even willen citeren waar hij opmerkte, en waar ik mij van harte bij aansluit: “Veel groente en weinig aardappelen, dat eet niet lekker voor een man.”

Groet,

Painter


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "BRIEF AAN GORDON RAMSAY (HET ONGELIKTE STUK VRETEN)"

© Paco Painter
16.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
  • Schrijfkwaliteit
    5/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: