1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  431 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

BRIEF AAN GORDON RAMSAY (HET ONGELIKTE STUK VRETEN)

Publicatie op : 16-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

BRIEF AAN GORDON RAMSAY (HET ONGELIKTE STUK VRETEN)

398 Hits.

Dag meneer Ramsay,

Laat ik het even over u hebben. U! Gordon Ramsay, die frisse jonge kok van de televisie.

Gordon! Vind ik een prachtige naam. Klinkt bijna vriendelijk. Als een soort uitnodiging om toch vooral al uw kookboeken te kopen. Toevallig zit ik naar een van uw boeken te kijken: “Gordon Ramsay Quick&Delicious”.
Op de voorkaft staat u erbij als een vriendelijke hulpkok van de plaatselijke korfbalkantine. Zeer misleidend want een nóg schreeuwerig stuk vleesgeworden valsheid ben ik niet tegengekomen. Mag ik zo vrij zijn, meneer Ramsay?

Persoonljk zie ik u liever op de kaft met uw tanden in het bloederige hoofd van een aankomend-hulpkok en met zes hakmessen tegelijk instekend op de rest van het personeel. Dan kom je dichter bij de realiteit en dan weten de mensen tenminste wat ze kopen.

Wat bent u eigenlijk voor een man. Een ongelikt stuk vreten, ja. Uitsluitend op tv vermoed ik, maar toch…Kennelijk heeft u daar succes mee op tv met uw programma “oorlog in de keuken”. Mensen willen nu eenmaal voor rotte vis uitgescholden worden. Is iets van deze tijd. Daarom doe ik hier bij uitzondering maar eens aan mee.
Ik zie u als een van die mensen die zijn altijd ingehouden woede nu eindelijk eens publiekelijk om zich heen mag smijten. Een man die geen tegenspraak duldt. Alleen zoals Gordon kookt, hoor je te koken. Punt!

Dat steeds maar weer aantonen dat je rauwe zemelen maar op één manier op je bord hoort te krijgen; namelijk zoals U er dat al op uw negende, bij uw aan een vitaminegebrek lijdende handwerkjuf, inramde wat tot gevolg had dat de handwerkjuf een acute soa opliep maar dat terzijde. Geruchten hè, meneer Ramsay, tja,  ik hoor ze ook maar om mij heen.
Ik bedoel, om met mijn buurman te spreken: u wist al alles over koken toen u nog maar net, op onbegrijpelijke wijze, een plaats in een baarmoeder wist te bemachtigen.

Als U zelf ergens in een restaurant gaat eten weet je de afloop al.
Na het eten loopt U nog even ontspannen de keuken in om de kok duidelijk te maken dat U niet gediend bent van eigen initiatief! De tomatensoep hoort gedroogde kamelenkeutels te bevatten en deze miste U in de opgediende soep.
De kok buigt en U slaat hem nog even bemoedigend met een steelpan zijn hersens in.
Het voltallig personeel staat uiteraard goedkeurdend te knikken en mogen allemaal nog even vrijwillig over de knie bij oom Gordon.

Als U het pand verlaat en de gracht oploopt wordt U door datzelfde personeel inclusief de bloedende kok achter Uw rug om alle ernstige ziektes toegewenst.
En zo hoort het ook!
Daar moeten wij begrip voor hebben. Wat moet je anders met je frustraties..

Soit, sans rancune hoor meneer Ramsay.  Ik ben een beetje overgevoelig vandaag.

En voor het overige zou ik graag Gerard Reve nog even willen citeren waar hij opmerkte, en waar ik mij van harte bij aansluit: “Veel groente en weinig aardappelen, dat eet niet lekker voor een man.”

Groet,

Painter

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.07.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1062
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1042
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
701
Lezen?
Column
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA
697
Lezen?
Column
ZOU JE STRAKS PAPS TEGEN MIJ WILLEN ZEGGEN
583
Lezen?