Voor schrijvers, door schrijvers
Column

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 683

BRIEF AAN ARIE BOOMSMA

Beste Arie Boomsma,

Maandagochtend zag ik je lopen. Je leek een stuk kleiner dan op tv. Maar toen ik het voetstuk onder je arm zag, begreep ik het wel. Was je ervan af gevallen, Arie? Van dat voetstuk? Ik bedoel, we kennen je toch allemaal als ideale schoonzoon. Eerst als roeptoeter van de Evangelische Omroep en later als sportschoolbezitter. 

Ik heb nooit echt begrepen waarom je weg ging bij de Evangelische Omroep, Arie. Totdat ik je maandag die groothandel voor slagersbenodigdheden zag binnenwandelen. Toen je even later weer naar buiten kwam was je voetstuk onder je arm verdwenen. Die had je laten ombouwen kennelijk. Want daarvoor in de plaats droeg je een hakblok. Fonkelnieuw en goedgekeurd door alle a-sociale media.

Nou weet ik wel dat er een hype is in hakblokken. Je ziet ze veel op Twitter en dergelijke maar dat jij er een zou aanschaffen, verbaasde mij zeer.

Je zal toch regel één van de baas van de EO, de heer Jezus, niet zijn vergeten: herinner je die regel nog, Arie? Was dat niet; "hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen?"

Of geldt die regel niet meer nu je de EO hebt verlaten voor een serie sportscholen?

's Avonds ging mij eindelijk een licht op. Ik keek naar Veronica Inside en zag jouw hakblok terug. Met daarop het hoofd van Johan Derksen.

Nou Arie, dat hakblok kun je niet meer gebruiken; teveel bloed.. Ombouwen naar een voetstuk gaat ook niet meer, want je zou dan voor de rest van je leven tot je enkels in het bloed staan.

Goed, dat was wat ik je wilde schrijven, Arie. Sans rancune hoor, en het leven gaat door. Volgende week gaan je sportscholen weer open. Zorg wel dat je je handen goed blijft wassen.  In onschuld uiteraard.

 

Groetjes

Painter

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Paco Painter
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 340
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "BRIEF AAN ARIE BOOMSMA"

Geschreven door Paco Painter . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
24.06.20
Feedback:
Correctie ivm eerdere waarderingen.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...