Voor schrijvers, door schrijvers
Column
471 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

540 Hits

Publicatie op:
BRIEF AAN ARIE BOOMSMA

Beste Arie Boomsma,

Maandagochtend zag ik je lopen. Je leek een stuk kleiner dan op tv. Maar toen ik het voetstuk onder je arm zag, begreep ik het wel. Was je ervan af gevallen, Arie? Van dat voetstuk? Ik bedoel, we kennen je toch allemaal als ideale schoonzoon. Eerst als roeptoeter van de Evangelische Omroep en later als sportschoolbezitter. 

Ik heb nooit echt begrepen waarom je weg ging bij de Evangelische Omroep, Arie. Totdat ik je maandag die groothandel voor slagersbenodigdheden zag binnenwandelen. Toen je even later weer naar buiten kwam was je voetstuk onder je arm verdwenen. Die had je laten ombouwen kennelijk. Want daarvoor in de plaats droeg je een hakblok. Fonkelnieuw en goedgekeurd door alle a-sociale media.

Nou weet ik wel dat er een hype is in hakblokken. Je ziet ze veel op Twitter en dergelijke maar dat jij er een zou aanschaffen, verbaasde mij zeer.

Je zal toch regel één van de baas van de EO, de heer Jezus, niet zijn vergeten: herinner je die regel nog, Arie? Was dat niet; "hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen?"

Of geldt die regel niet meer nu je de EO hebt verlaten voor een serie sportscholen?

's Avonds ging mij eindelijk een licht op. Ik keek naar Veronica Inside en zag jouw hakblok terug. Met daarop het hoofd van Johan Derksen.

Nou Arie, dat hakblok kun je niet meer gebruiken; teveel bloed.. Ombouwen naar een voetstuk gaat ook niet meer, want je zou dan voor de rest van je leven tot je enkels in het bloed staan.

Goed, dat was wat ik je wilde schrijven, Arie. Sans rancune hoor, en het leven gaat door. Volgende week gaan je sportscholen weer open. Zorg wel dat je je handen goed blijft wassen.  In onschuld uiteraard.

 

Groetjes

Painter


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "BRIEF AAN ARIE BOOMSMA"

27.12.20
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig