1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  415 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-06-2020

Hits: 747

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

BRIEF AAN ARIE BOOMSMA

Aangepast: 24-06-2020

Beste Arie Boomsma,

Maandagochtend zag ik je lopen. Je leek een stuk kleiner dan op tv. Maar toen ik het voetstuk onder je arm zag, begreep ik het wel. Was je ervan af gevallen, Arie? Van dat voetstuk? Ik bedoel, we kennen je toch allemaal als ideale schoonzoon. Eerst als roeptoeter van de Evangelische Omroep en later als sportschoolbezitter. 

Ik heb nooit echt begrepen waarom je weg ging bij de Evangelische Omroep, Arie. Totdat ik je maandag die groothandel voor slagersbenodigdheden zag binnenwandelen. Toen je even later weer naar buiten kwam was je voetstuk onder je arm verdwenen. Die had je laten ombouwen kennelijk. Want daarvoor in de plaats droeg je een hakblok. Fonkelnieuw en goedgekeurd door alle a-sociale media.

Nou weet ik wel dat er een hype is in hakblokken. Je ziet ze veel op Twitter en dergelijke maar dat jij er een zou aanschaffen, verbaasde mij zeer.

Je zal toch regel één van de baas van de EO, de heer Jezus, niet zijn vergeten: herinner je die regel nog, Arie? Was dat niet; "hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen?"

Of geldt die regel niet meer nu je de EO hebt verlaten voor een serie sportscholen?

's Avonds ging mij eindelijk een licht op. Ik keek naar Veronica Inside en zag jouw hakblok terug. Met daarop het hoofd van Johan Derksen.

Nou Arie, dat hakblok kun je niet meer gebruiken; teveel bloed.. Ombouwen naar een voetstuk gaat ook niet meer, want je zou dan voor de rest van je leven tot je enkels in het bloed staan.

Goed, dat was wat ik je wilde schrijven, Arie. Sans rancune hoor, en het leven gaat door. Volgende week gaan je sportscholen weer open. Zorg wel dat je je handen goed blijft wassen.  In onschuld uiteraard.

 

Groetjes

Painter

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

24.06.20
Feedback:
Correctie ivm eerdere waarderingen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
BEELDENSTRESS
1119
Lezen?
Column
KOFFIETJE..
1116
Lezen?
Column
Over gelijkheid zou je niet eens moeten hoeven nadenken
730
Lezen?