Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Brief

Een halve voormiddag zat ik mij te concentreren op de concentratie. Het liep niet vlotjes met de documenten die vroegen om een oplossing. Administratieve arbeid maakt niet vrij.

Ik vroeg mezelf af welke actie het verschil van de differentie zou maken en dacht aan het schrijven een brief. Een brief aan jullie allen.

                                                Onontgeinden Dijk      30 september 2014 ,

 Lieve lezeressen en andere neuzelaars,

 Het mag wat mij betreft medegeweten zijn dat het heelal, zoals u en ik dat kennen, over afzienbare tijd af te rekenen krijgt met een nieuwe jaartelling die begint met het cijfer NUL. Zonder er doekjes om te winden, zelfs niet tegen het bloeden, mag het duidelijk zijn dat deze NUL staat voor het begin van het finale einde.

 Wat zal er gebeuren?

Een bovenaardse macht neemt eerst een tiental dagen vakantie op de ster Aschleppa, behorend tot het nooit zichtbare sterrenbeeld PAUW. Na de terugkeer neemt deze transcendente autoriteit, laat mij hem Samson noemen, het heft in beide handen zodat zijn eerste werkdag een aanvang neemt.

 De vrouw als geschapen wezen zal als eerste verdwijnen van de aardkloot, zich nederig schikkend naar dat lot. Geen paniek evenwel, ook de man, al wil hij alsnog aan het langste eind trekken, hij volgt snel, nog voor het middaguur, zeg maar, hetzelfde spoor naar het totale niets.

De wilde dieren, de kruipende dieren, de landdieren zullen er tegen valavond aan geloven.

Een rustige nacht ziet het bovenaardse opperwezen als zijn verdiende loon.

 Om kort te gaan en vanwege het feit dat onze soort inmiddels reeds uitblinkt door afwezigheid: aan het einde van het volgende etmaal vliegt er geen vogel meer door de lucht, zwemt er geen vis meer in de oceanen.

Die zeeën waren er overigens sowieso reeds erg lang beroerd aan toe. En o zo moe. Zo moe! Weg ermee dus maar. Dag twee zit erop.

 Het grote licht van de zon, het kleine licht van de maan, de sterren: in no time gaat het hemelgewelf te niet. Met andere woorden: de fenomenen dag en nacht duikelen recht het zwarte gat in.

Gevolg: geen jaren meer, geen dagen noch seizoenen meer, zoals ons dat hedentendage bekend is.

 Het zwarte gat waar wetenschappers eeuwen naar op zoek geweest zijn, het zal nooit door iemand gevonden worden. Ook niet op de markten. Er zullen uiteraard al lang geen markten meer doorgaan. Bij gebrek aan marktkramers en kopende klanten.

Samson, trekt een streep over zijn derde werkdag. Hij nog wel.

 

Planten en bomen, vandaag hebben wij er zicht op. Mogelijk bezitten jullie er zelfs een ruime kennis over. Al dat groen vergruist tot poederstof... and that’s it.

Alles wat ons bij leven en welzijn altijd bekend stond als water, droogt op. Alles wat voor ons de omschrijving aarde had… forget it, it’s over.

 Desondanks en in afwachting, lieve lezeressen en andere kanenbraders,

laat mij deze brief eindigen in alle bescheidenheid en jullie zeer bedanken voor de lezing.

Zonder pathetisch te willen doen zal dit stukje dus meer dan waarschijnlijk de laatste column van mijn hand zijn.

 Ontvang alleszins, nu het nog kan,

boven alles graag mijn meest vriendelijke groeten,

ERWEE

Columnist

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1054
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.