Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Borrelhapbank

First world problems, we hebben er allemaal mee te maken. Dolgraag vieren wij verjaardagen met elkaar, organiseren we spelletjesavonden voor vrienden of komen we om uiteenlopende redenen met de gehele familie bijeen. Deze aangelegenheden gaan vrijwel altijd gepaard met een enorme hoeveelheid chips, nootjes, geurige kaasblokjes en exotische soorten worst. Gedurende de avond blijf ik de felgekleurde schaaltjes aanvullen en mijn gasten smeken om alsjeblieft te proeven van die overheerlijke Szechuanpeperworst. Bij elk gespikkeld, vreemd uitziend kaasblokje dat ik verorber, kan ik het niet laten om mijn genoegen te laten blijken. Als een aasgier kijk ik om mij heen, op zoek naar een genietend, gulzig smakkend medemens.

Dan volgt het onvermijdelijke moment. Mijn gasten vertrekken. Treurend blijf ik achter met deze overdaad aan lekkernijen. Wat moet ik nu doen met de avocado-zeewier chips? Alles zomaar weggooien? Dat is zonde.

De wijze woorden van mijn oma schieten bij het vallen van deze opmerking direct door mijn gedachten. ‘Boter op je kont smeren en zelf droog brood eten, dat is pas zonde.’ Toch kan ik het vaak niet over mijn hart verkrijgen om die moeizaam bij elkaar geschraapte variatie van snacks zomaar in de vuilnisbak te werpen. Echter om zes dagen lang te leven op een dieet van borrelhapjes lijkt me ook niet de bedoeling. De weegschaal zal hier sowieso niet vrolijk van worden. De vuilnisbak-optie klinkt ineens behoorlijk aantrekkelijk.

Plotseling komt de vrijgevige persoonlijkheid in me los en ik besluit om alles te doneren aan de voedselbank. Al zoekend op internet blijkt dit een verdraaid lastige onderneming. Daarnaast zitten zij blijkbaar helemaal niet te wachten op dozen vol ongezonde chips. Zoals ik al eerder zei, first world problems.

Tenslotte hoor ik uit een klein hoekje mijn gezellige ik naar voren kruipen. Wat als er nou morgen toevallig ergens anders een feest is? Wat als zij te weinig exclusieve hapjes hebben ingekocht? Daar gaan mijn overbodige olijven met frambozensmaak in ieder geval zeker op. Een win-winsituatie voor iedereen. In mijn ogen de perfecte mogelijkheid voor een zijtak van de huidige voedselbank. De borrelhapbank.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 545
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.