Column

SCHRIJFACTIVITEIT: COLUMN

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Maximaal 750 woorden

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Boodschappen doen!!!

Publicatie: | Sandrs Wilhelmina De Booij

 


Een van de terugkerende dingen in het leven is boodschappen doen. Je ontkomt er niet aan, tenzij je natuurlijk iemand hebt die dat voor je doet. Maar helaas behoor ik niet tot die groep mensen en moet ik, zoals velen, gewoon zelf mijn eigen boodschappen halen. Zo ook laatst toen ik in de winkel de afgang van het jaar kreeg.

In mijn strakke kleding met mijn half lederen laarsjes en mijn korte zwarte leren jack bracht ik voor mijn broodnodige boodschappen een bezoekje aan de Albert Heijn. Het hondenvoer was weer bijna op en mijn dochter zou gezellig langskomen. Wat lekkers voor erbij mocht uiteraard dan niet ontbreken. Chips, cola en zoenen, je weet wel met die witte luchtige vulling, stonden naast de standaard dingen zoals melk, brood, broodbeleg, groentes en fruit op de boodschappenlijst. Het was druk in de winkel en ik kon weer eens niks vinden. Ik liep van hot naar her zoekend naar producten om mijn winkelmand mee te vullen.

Goed voelde ik me, blij dat mijn dochter zou komen logeren en gewoon over het algemeen lekker in mijn vel. Het is een heel grote winkel op het Eemplein in Amersfoort, je hebt er echt van die piekuren. Dit was er zo een, ik kon nog net een zak witte weekendbollen veroveren. Die dingen zijn altijd zo weg. Vrolijk baande ik me een weg door de winkel en bukte hier en daar om iets onderuit de schappen te halen. Ik deed mijn product in het mandje en stond even te dralen in de winkel.

Opeens werd ik op mijn schouder getikt, een jongen van ongeveer twintig jaar keek mij aan en hij zei: ‘Mevrouw u bent uit uw broek gescheurd.’ Ik werd zo rood als een tomaat en greep naar de plek des onheils. OMG, ik voelde een grote scheur in mijn zwarte slimfit, bedankte de jonge waarschuwer en zakte bijna door de grond van ellende. De scheur was enorm! Ik droeg een rood satijnen slipje, als de rode lap voor een stier. Daar stond ik in de AH, ik sloeg mijn boodschappentas voor mijn billen en deed de hink-stap-sprong richting de kassa. Ik moest de boodschappen nog afrekenen.

Je zag de mensen kijken, het voelde zo onaangenaam. Het was gewoon gênant. Met een rood hoofd bereikte ik de kassa en rekende al zijdelings af. Om zo min mogelijk met mijn rode slip in beeld te komen. Wat een ellende! Snel propte ik mijn boodschappen in de tas en liep met de tas voor mijn billen naar mijn fiets, alwaar ik de tas aan mijn fiets moest laten hangen. Zodat de scheur weer in vol ornaat beeld was. Gelukkig werd het donker, maar ik ben wel met een noodvaart naar huis gereden, alwaar ik me heb ontdaan van die rotbroek.

De broek, die mij de afgang van het jaar had gegeven.

Sandra Wilhelmina de Booij 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
11.09.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Een leuk verhaal, Sandra Wilhelmina, ik ziet het voor m'n ogen gebeuren.
De opmerkingen van Wies onderschrijf ik grotendeels. In titels wordt interpunctie stilistisch sowieso als weinig fraai ervaren, een noodzakelijke komma uitgezonderd. Persoonlijk gebruik ik nooit uitroeptekens of vraagtekens in titels. Het staat eenieder natuurlijk vrij om dit wél te doen.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.