Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 593
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Boer Zoekt Vrouw

| jackie welie
Onzettend grappig. Dat Boer zoekt Vrouw. Zo heb ik mezelf zonder de serie te volgen wel de finale-uitzending gegund. Van boer Johan, die blijkbaar iedere uitzending minimaal een keer heeft gehuild en aan zijn kersverse Ingrid vroeg of hij een goeie jongen was, tot boer Wim die met zijn logge appel-lichaam in een Tanzaniaans zwembad bovenop zijn zoetliefje Evelyne springt in plaats van ernaast.

Boer Johan doet me nog het meest. Hij lijkt de zachte, rondborstige moeder te hebben gevonden die hij zocht in zijn Ingrid. Zij bepaalt zijn gerecht in het restaurant en hij merkt op dat zij het eten sneller naar binnen schuift dan hij. Dat geeft hem dan weer de kans te zeggen dat zij ook eerder met de afwas kan beginnen. Als dat verdomme geen liefde is, dan weet ik het niet meer.

Nee, dan boer Wim, die Yvonne met niet te negeren overbeet vertelt hoe moeilijk hij kan kiezen en Janne het meest sexy vindt maar toch voor Evelyne gaat, omdat ze zo lief is.
En al snel nadat ze gekozen is raakt Evelyne benauwd van boer Wim omdat ze nog niet lijkt te hebben uitgevonden dat Wims kleffe gedrag een reden heeft. Het was namelijk niet alleen de Afrikaanse grond, lieve Evelyne, die droog stond, maar ook Wim dus get yourself together en be real. Die Wim die jou wil hebben is een goeie man ook en vooral gewoon een geile beer.

En het is ook niet makkelijk, dat nieuwe buitenlandse leven. Zo zie ik Saskia in Frankrijk met een oester net voor de huig zwaar kokhalzend toch romantisch zitten doen met boer Jos op een bootje [dat door een mediterrane man bestuurd wordt die nog veel leuker lijkt dan boer Jos die vooral ook zekerheid wil]. Het gesprek gaat vlak na de keuze voor elkaar al snel over hoe haar werk elders dan gecombineerd zal worden met haar 'taken' op de boerderij. Daar begint het relatie-gelazer dus al vroeg.

Maar zoals ik al zei: boer Johan doet me het meest. Op weg naar Kopenhagen slaapt hij als Ingrid rijdt en bij het tankstation vraagt hij zich van de coffee-to-go-beker af 'woa dah gaatje nou veur is?'.
Als de tortelduiven eindelijk het hotel bereiken kwakt hij zijn Ingrid op de luxe boxspring en merkt hij meteen daarna op dat het moderne bad een uitstekende drinkbak voor zijn vee zou zijn.
Tijdens een wandeling door de stad wordt hij niet gehinderd door enig gevoel voor esthetiek en prefereert hij zijn Ingrid boven een blik op 'Den lille Havfrue' in Kopenhagen, dat prachtig geproportioneerde meerminnetje.

Op de vraag wat hij het belangrijkste vindt aan het hebben van een vrouw antwoordt kabouter Plop uit Denemarken 'dat ie blij is niet meer alleen te zijn'.
In ieder geval heeft boerin Aletta uit Bonaire daar niet zoveel last van. Die kiest twee kale mannen met bijbehorende hoeveelheid testosteron en laat ze flink de geitenstallen uitmesten voordat ze ze mededeelt dat ze allebei weer kunnen opzouten en transformeert het programma onbedoeld van 'Boer zoekt vrouw' naar 'Boerin dumpt man[nen]'.

Als de KRO slim is denkt ze daar eens goed over na en bouwt ze in een televisiestal snel daarop verder. Dan hebben we allemaal weer snel wat om met enig gevoel van vermaak de tenen krom te zien trekken.
Ik weet niet hoe het met jullie allemaal zit, maar ik verheug me nu al op de finale-uitzending van 2015.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 1566

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 4 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Columns
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Schoenmaker blijf niet bij je leest

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Hij groet  joviaal en zijn  lach galmt door de zaak heen. Zijn oogopslag verandert echter, als een dame op leeftijd binnenkomt. “ Hoe gaat het met u?” Een traan b...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Aan de basis

24, mrt, 2020 Eelco Visser

Dichtbij en veraf

29, apr, 2020 Eelco Visser

Er zijn erger dingen dan dat

03, apr, 2020 Annick Waegeman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!