Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Boeien

Oudejaarsnacht. De lont brandt sinds, tengevolge van gemeentelijk spreidingsbeleid, die e-bikende vlasbaard de vertrouwde sfeer in onze buurt is komen verzieken met zijn DWDD gelul en Top2000 gedrag. Een voornemen intensiveert naar een onstuitbare drang. We oefenen eerst succesvol op verschillende merken. Dan is het zover: zodra de champagnekurken knallen, gaat zijn ouwewijvenwagen in de hens. Onze tot seksuele proporties opgejaagde opwinding duurt maar kort: de brandweer arriveert zo snel als zijzelf. Dat kan toch niet: onze lol een beetje verknallen! Horizontaal afgeschoten vuurpijlen met kanonslagen als lading houden ze op afstand. Een ambulance kotst twee ziekenbroeders uit, die een vanonder zijn helm rokende spuitgast te hulp willen schieten. Wegwezen daar! Ondersteund met doelgericht gegooide brandende sektflessen en verwensingen gelardeerd met terminale ziektes die ze goed kennen, houden we de partijen gescheiden. Dat is vragen om een busje vol van die politiemietjes! Het manwijf dat stoer voorop marcheert wordt vergast op een MeToo ervaring met haar eigen gummiknuppel. Ze moet godverdorie ons gelijk hier verdedigen! Pepperspray wint het ten slotte van het plezier. In het arrestantencomplex worden we opgevangen door een ambulante medewerker van de Bond van Wetsovertreders, die zich druk maakt over de eenzijdige berichtgeving in opsporingsprogramma’s. ‘Waarom altijd de kneuzen laten zien: onbedekte hoofden bij pinnen met gestolen passen, leesbare kentekenplaten na een ramkraak of herkenbare kleding bij een insluiping. Waarom geen aandacht voor wat wel goed gaat?’ Of we het referendum willen tekenen. Natuurlijk, we zitten toch onze tijd uit. Totdat Zwarte Piet zelf weer wordt losgelaten.

6 januari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 374
(Gemiddelde waardering 2 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Water & Dorst

Je tong als leer, je stem schor en je hoofd daas. Je snakt, je hunkert, je wil! Verlossing. De oase die opdoemt uit de winderige zandvlakte die Dagelijks Leven heet. Je eigenste schrijftafel! De…

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster