Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Boeien

Oudejaarsnacht. De lont brandt sinds, tengevolge van gemeentelijk spreidingsbeleid, die e-bikende vlasbaard de vertrouwde sfeer in onze buurt is komen verzieken met zijn DWDD gelul en Top2000 gedrag. Een voornemen intensiveert naar een onstuitbare drang. We oefenen eerst succesvol op verschillende merken. Dan is het zover: zodra de champagnekurken knallen, gaat zijn ouwewijvenwagen in de hens. Onze tot seksuele proporties opgejaagde opwinding duurt maar kort: de brandweer arriveert zo snel als zijzelf. Dat kan toch niet: onze lol een beetje verknallen! Horizontaal afgeschoten vuurpijlen met kanonslagen als lading houden ze op afstand. Een ambulance kotst twee ziekenbroeders uit, die een vanonder zijn helm rokende spuitgast te hulp willen schieten. Wegwezen daar! Ondersteund met doelgericht gegooide brandende sektflessen en verwensingen gelardeerd met terminale ziektes die ze goed kennen, houden we de partijen gescheiden. Dat is vragen om een busje vol van die politiemietjes! Het manwijf dat stoer voorop marcheert wordt vergast op een MeToo ervaring met haar eigen gummiknuppel. Ze moet godverdorie ons gelijk hier verdedigen! Pepperspray wint het ten slotte van het plezier. In het arrestantencomplex worden we opgevangen door een ambulante medewerker van de Bond van Wetsovertreders, die zich druk maakt over de eenzijdige berichtgeving in opsporingsprogramma’s. ‘Waarom altijd de kneuzen laten zien: onbedekte hoofden bij pinnen met gestolen passen, leesbare kentekenplaten na een ramkraak of herkenbare kleding bij een insluiping. Waarom geen aandacht voor wat wel goed gaat?’ Of we het referendum willen tekenen. Natuurlijk, we zitten toch onze tijd uit. Totdat Zwarte Piet zelf weer wordt losgelaten.

6 januari 2018 #BinnenDoorDenker
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 426
(De gemiddelde waardering is 2 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Blog: Jouw persoonlijk platform

Een blog is een online plek waar je onder eigen controle content kunt publiceren en waar je een bepaalde groep mensen mee aanspreekt. Het is een is een persoonlijk dagboek op een website dat…