1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  428 gepubliceerde inzendingen
 • Column
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-09-2021

Hits: 76

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Blondes have more fun?

Aangepast: 15-09-2021

 

Dat "haar" altijd! Typisch vrouwelijk en sowieso een belangrijk gespreksonderwerp onder vrouwen.
Een jaar of twee geleden besloot ik voor mezelf en mijn haar om een kleurperiode te staken en voor puur natuur te gaan. Elke morgen uitkijken naar de (alweer) eerste grijze haren na de laatste kleuring, ik had er gewoon genoeg van.
Het werd een gevecht met mezelf. Van aanvaarding. Van vergrijzing en veroudering. Van twijfel en tong uitsteken naar mijn eigen spiegelbeeld, omdat je jezelf ziet in vergrijzde toestand en niet goed weet of dit nu wel de juiste keuze was. Die verdomde uitgroei. "Ja die uitgroei altijd he!" zeggen de vrouwen dan onder elkaar. Met een licht dramatische intonatie.
Meermaals met het laatste reserve kleuringsmiddel in de hand gestaan met maar één gedacht.. Nu doe ik het! En dan toch maar weer doorgebeten en het doosje mooi terug in de kast gezet. Tot het volgend moment van zwakte.
Maar goed, stilaan herkenden mensen me weer en werd iedereen het gewend. En er kwam een periode van totale aanvaarding en gelatenheid. Zelfs de jonge mensen kozen grijs omdat het hip bleek te zijn.
Maar her en der werd er ook onbewust gehandeld naar mijn grijze haren.
Neem nu bijvoorbeeld de werkman die hier enkele maanden geleden aan de slag was. Ben jij de oma? Nee hoor, ik woon hier en ben nog maar een vijftiger (oen), dacht ik bij mezelf.
Of dat jongetje die in de bus op de tarmac spontaan ging rechtstaan voor mij, wel na een teken van zijn nog jeugdige vader, om mij te laten zitten.
Wat lief, dacht ik in eerste instantie. In tweede instantie dacht ik... 't komt door mijn haar.
Of de oudste broer die ondertussen ook gezegend is met zijn zilveren lokken, zich voorzichtig naar me toekeert en zachtjes zegt... Voor een man ok, maar voor een vrouw is het toch nog iets anders hé.
Dus ik ben gezwicht. Ik wou terug meer fun. Dus mijn blonde highlights verlichten nu mijn grijs bestaan. En het valt goed mee.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.09.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
15.09.21
Feedback:
Leuk het grijze-haar-probleem beschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Hot and crowdy
982
Lezen?
Column
Lock down
719
Lezen?
Column
Er zijn erger dingen dan dat
552
Lezen?