Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Columns op Schrijverspunt
    Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Binnenhof braderie

Diederik Samsom probeert oude spullen die hij van zolder heeft gehaald te verpatsen. Hij heeft er niets mee, ligt alleen maar in de weg. Joops erfenis, staat er op de doos.

Hij lonkt jaloers naar de drukbezochte kraam van Jesse Klaver die een ‘geleende’ speech houdt, maar benadrukt dat zijn vader niet uit Kenia kwam.
Geert Wilders weegt gekleurd snoepgoed af. ‘Het is ietsje minder, mag dat?’

Mark Rutte lacht zich rot. ‘Hoe bedoelt u, valsspelen? U hebt toch gezien onder welk bekertje ik het balletje legde? Moet de overheid overal op letten?’
Marianne Thieme zoekt asiel voor in de steek gelaten gekloonde P.C. Hooftstraat-chihuahua’s.
Alexander Pechtold loopt lobbyend rond. Emile Roemer is in slaap gevallen. Jetta Klijnsma heeft een collectebus met Minima erop aan haar rollator hangen.

Adrie van der Staaij probeert het Oude Testament nieuw leven in te blazen, tot ergernis van Denk. Sylvana Simons koopt bij de snoepkraam van Lodewijk Asscher twee jodenkoeken: Eén halen twee betalen. Ze attendeert hem erop dat negerzoenen niet meer onder die naam verkocht kunnen worden. Halbe Zijlstra wil dat geleidelijk veranderen...
Hans Spekman heeft een kraam met zelfgebreide truien waarvan hij er een zelf draagt: dag in dag uit.

Het kakt allemaal een beetje in; dat was wel anders in de tijd van Fortuyn. Niemand draait nog aan het rad dat vroeger maar rondging en waaraan geen einde leek te komen. Dat je uiteindelijk op het vakje populisme uitkwam, ach, zolang je maar ergens in gelooft. Geert is nog ongeloofwaardiger.

Edith Schippers geeft een workshop cultuur waarin cursisten geleerd wordt dat de Nederlandse de beste is. En haar man heeft er echt niets mee te maken.
Henk Krol probeert wat oude exemplaren van de Gay Krant te slijten. Alleen oud-Tweede Kamerlid Tofik Dibi heeft belangstelling, want die heeft nog heel wat in te halen.

De eregasten Lubbers, Van Agt en Wiegel hebben een gezamenlijke kraam en verkopen oude idealen waaraan niemand wat heeft. Wie er wel belangstelling voor heeft mag ze gratis meenemen. Op een oud pick-upje draaien ze tot vervelens toe Het Testament van Boudewijn de Groot.

Sylvana heeft nog even een onderonsje met Jetta. Ze vindt toch echt dat er in de pakketten van de voedselbank letters van witte chocolade horen te zitten – ‘wat, helemaal geen letters?’

Sybrand et cetera Buma sluit de dag met een postuum eerbetoon aan freule Wttewaal van Stoetwegen: ‘Dit is gekkenwerk.’
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 674
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen

Schrijfactiviteiten