Columns

Columns op Schrijverspunt
  • Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. FTbannerEen columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  • Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Billen

‘Wat heb je mooie billen!’ roept mijn 5-jarige zoon verrast als hij me in mijn panty in de badkamer ziet staan. Als ik vervolgens mijn glimmende (!) panty uittrek, vraag ik voorzichtigheidshalve of ze nog steeds mooi zijn. ‘Nee, nu zijn ze dik,’ zegt hij genadeloos. Om er vervolgens aan toe te voegen: ‘En roze.’

Huh?! Straks gaat hij me nog vertellen dat ik net een varkentje ben! Maar nog voor ik verongelijkt kan reageren, gaat hij verder met zijn analyse: ‘Met zwarte stippen.’
Ah, nu valt mijn … euh, euro.  Ik heb vanmorgen een roze-met-zwarte-stippenonderbroek aangetrokken. Voordat hij zijn observaties verderzet, trek ik snel mijn pyjamabroek aan. Het is namelijk bedtijd voor onze zoon en ik vind het heerlijk om dan samen in pyjama nog een boekje te lezen op  – of als het koud is, in – zijn bed.

Zo zitten we heerlijk knus met een boekje op schoot als papa thuiskomt. Natuurlijk kan ik het niet laten om hem meteen mijn dikke-billen-verhaal te vertellen. Papa luistert met een steeds groter wordende grijns en benadrukt dat hij het rónduit (waarbij hij me - met een blik op mijn achterste - een schalkse knipoog geeft) hilarisch vindt. Zoonlief, aangemoedigd door zijn enthousiaste publiek, besluit er nog een schepje bovenop te doen: ‘Papa heeft olifantenbillen!’
Ha, de waarheid komt uit een kindermond, papa.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 279
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

De pedante Peugeot

nov 01, 2019 Cursiefje Dorine Van der Marel

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten