Loading...
Column
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. FTbannerEen column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.

Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen. We publiceren columns in volgorde van ontvangst en maximaal een per dag. Bij veel inzendingen is het dus mogelijk dat je column pas weken later zichtbaar is.

Columns

Bier

Zoals gewoonlijk moest vorige zaterdag alles gebeuren waar ik tijdens de week geen tijd voor had. Op het prikbord hing een lange to-do lijst.
Er was nog niets afgestreept. Zuchtend begon ik de lijst af te werken.
Om halfvier verzamelde ik de platte batterijen. Sleepte de vuile frituurolie en de lege flessen naar de auto. Griste de herbruikbare zakken en mijn boodschappenlijstje van de keukentafel en haastte me richting supermarkt.

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats…
Doelgericht en in ijltempo laveerde ik tussen de rekken.
Ik mikte alle broodnodige spullen in mijn karretje. De wachttijd aan de kassa gebruikte ik om mijn e-mails te controleren. Nadat ik had betaald, zette ik het op een drafje naar mijn auto. Tussen het fietsenrek en de standplaats voor winkelkarretjes zag ik vanuit mijn ooghoek een man. Hij zat op de hoge stoeprand en observeerde de winkelende medemens. Hij rookte een sigaret en dronk bier uit een blik.


Ik kwakte de boodschappen in de auto.
De man was het soort individu waar je makkelijk op neerkijkt. Omdat hij neerzat op een plaats waar iedereen rondloopt. Omwille van zijn ietwat sjofele kleren. Omdat hij gewoon zat te niksen.


Bij het terugbrengen van mijn karretje naar de standplaats, voelde ik ineens een steek. Misschien was dit wel de allerlaatste warme zaterdag van het jaar. Een dag om te koesteren. Om energie te krijgen van de strelende zonnestralen. Niet om rond te rennen als een kip zonder kop. Wat had ik eigenlijk al van mijn dag gehad?


Ik keerde op mijn stappen terug.
De glazen supermarktdeuren verwelkomden mij voor de tweede keer.
Ik kocht een blikje bier en rekende af aan de snelkassa. Resoluut stapte ik op de man af en vroeg : “Is dat plekje naast u nog vrij?”

Vera Steenput

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 491
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.