Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Bier

Zoals gewoonlijk moest vorige zaterdag alles gebeuren waar ik tijdens de week geen tijd voor had. Op het prikbord hing een lange to-do lijst.
Er was nog niets afgestreept. Zuchtend begon ik de lijst af te werken.
Om halfvier verzamelde ik de platte batterijen. Sleepte de vuile frituurolie en de lege flessen naar de auto. Griste de herbruikbare zakken en mijn boodschappenlijstje van de keukentafel en haastte me richting supermarkt.

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats…
Doelgericht en in ijltempo laveerde ik tussen de rekken.
Ik mikte alle broodnodige spullen in mijn karretje. De wachttijd aan de kassa gebruikte ik om mijn e-mails te controleren. Nadat ik had betaald, zette ik het op een drafje naar mijn auto. Tussen het fietsenrek en de standplaats voor winkelkarretjes zag ik vanuit mijn ooghoek een man. Hij zat op de hoge stoeprand en observeerde de winkelende medemens. Hij rookte een sigaret en dronk bier uit een blik.


Ik kwakte de boodschappen in de auto.
De man was het soort individu waar je makkelijk op neerkijkt. Omdat hij neerzat op een plaats waar iedereen rondloopt. Omwille van zijn ietwat sjofele kleren. Omdat hij gewoon zat te niksen.


Bij het terugbrengen van mijn karretje naar de standplaats, voelde ik ineens een steek. Misschien was dit wel de allerlaatste warme zaterdag van het jaar. Een dag om te koesteren. Om energie te krijgen van de strelende zonnestralen. Niet om rond te rennen als een kip zonder kop. Wat had ik eigenlijk al van mijn dag gehad?


Ik keerde op mijn stappen terug.
De glazen supermarktdeuren verwelkomden mij voor de tweede keer.
Ik kocht een blikje bier en rekende af aan de snelkassa. Resoluut stapte ik op de man af en vroeg : “Is dat plekje naast u nog vrij?”

Vera Steenput

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 695
(De gemiddelde waardering is 3 door 1 stem(-men)

Reacties   

# RE: BierGuido Aerts 13-01-2020 16:20
Niet nog eens ( net als Antonie trouwens) meer dan twee jaar wachten. Schrijven please...
Melden aan beheerder
# wordt vervolgd...Antonie Mackaij 10-11-2017 14:11
Ik ben nu erg benieuwd naar het vervolg...
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…