Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 669

Bevalling

Nog voor de wekker gaat, hoor ik al gerommel in de kamer naast ons. Ik kijk om het hoekje en zie onze kleuterzoon op zijn bed zitten met een megadikke buik. Hoogzwanger.
Je hoeft geen verloskundige te zijn om te kunnen vaststellen dat hij inmiddels flinke ontsluiting heeft want er steekt al een halve pinguïn uit zijn pyjamajasje.

Ik mag bij de bevalling blijven, wat bijzonder! En ja hoor, daar komen in vlot tempo een pinguïn, een zeehond, een schildpad, … in totaal maar liefst 9 knuffels ter wereld. Oef!
De vader en de baby’s maken het goed.

Heerlijk zeg, zo’n snelle bevalling. Daar teken ik voor. Die van mij duurde tweeëntwintig uur …
Maar eh, die 9 baby’s, toch maar niet.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 495
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Bevalling"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!