Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Aantal gepubliceerde inzendingen: 671

Betalen, betalen, betalen.

Soms krijg je bij het lezen van een bericht in de krant het gevoel dat politici In Den Haag in een heel andere wereld leven dan de gewone burger. Dat gevoel had ik gisteren in ieder geval wel toen ik de krant opensloeg en mijn oog viel op het bericht dat de gewone burger mogelijk moet gaan betalen voor zijn belastingaangifte. Het moet toch niet gekker worden ook, dacht ik. Mijn leven lang heb ik, naar mijn gevoel, al veel te veel belasting betaald.
Normaal gesproken word ik niet zo gauw boos maar wat een zooitje is het onder Rutte c.s. op belastinggebied c.q. bij de belastingdienst.
Eerst laten ze in 2016 veel meer belastingambtenaren dan verwacht met een riante vertrekregeling vertrekken op kosten van de belastingbetaler. Dan wordt in 2018 na veel gekissebis eindelijk door Rutte ingezien dat het afschaffen van de dividendbelasting voor bedrijven helemaal in verkeerde aarde valt. Dit is des te schrijnender in het licht gezien van de puinhoop die de belastingdienst ervan gemaakt heeft bij het terugvorderen van toeslagen bij de kinderopvang, mensen daardoor achterlatend met torenhoge schulden of zonder baan. Schrijnend, zeker als je weet dat de multinationals in dit land geen of nauwelijks winstbelasting betalen doordat ze buitenlandse verliezen als aftrekpost kunnen opvoeren. Eindelijk komt daar vanaf 2021 verandering in.
En dan nu weer minister Knops met zijn bericht over het moeten betalen bij een belastingaangifte. Winst maken is zeker geen vies woord maar laat de regering eindelijk het geld maar is gaan halen waar het te halen is.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Harry Boerkamp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 272
Publicatie op .
Tags: Columns

Geef een waardering voor: "Betalen, betalen, betalen."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Column.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!