Voor schrijvers, door schrijvers
 • Columns

  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
 • Meedoen?

  Wil je ook een column publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
 • Beoordelen

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Column

Jouw column hier toevoegen?

Betalen, betalen, betalen.

Soms krijg je bij het lezen van een bericht in de krant het gevoel dat politici In Den Haag in een heel andere wereld leven dan de gewone burger. Dat gevoel had ik gisteren in ieder geval wel toen ik de krant opensloeg en mijn oog viel op het bericht dat de gewone burger mogelijk moet gaan betalen voor zijn belastingaangifte. Het moet toch niet gekker worden ook, dacht ik. Mijn leven lang heb ik, naar mijn gevoel, al veel te veel belasting betaald.
Normaal gesproken word ik niet zo gauw boos maar wat een zooitje is het onder Rutte c.s. op belastinggebied c.q. bij de belastingdienst.
Eerst laten ze in 2016 veel meer belastingambtenaren dan verwacht met een riante vertrekregeling vertrekken op kosten van de belastingbetaler. Dan wordt in 2018 na veel gekissebis eindelijk door Rutte ingezien dat het afschaffen van de dividendbelasting voor bedrijven helemaal in verkeerde aarde valt. Dit is des te schrijnender in het licht gezien van de puinhoop die de belastingdienst ervan gemaakt heeft bij het terugvorderen van toeslagen bij de kinderopvang, mensen daardoor achterlatend met torenhoge schulden of zonder baan. Schrijnend, zeker als je weet dat de multinationals in dit land geen of nauwelijks winstbelasting betalen doordat ze buitenlandse verliezen als aftrekpost kunnen opvoeren. Eindelijk komt daar vanaf 2021 verandering in.
En dan nu weer minister Knops met zijn bericht over het moeten betalen bij een belastingaangifte. Winst maken is zeker geen vies woord maar laat de regering eindelijk het geld maar is gaan halen waar het te halen is.

Dit artikel delen?
 • Hits: 97
(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal