Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 651

Betalen, betalen, betalen.

© Harry Boerkamp op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Tags: Columns
Hits: 231

Soms krijg je bij het lezen van een bericht in de krant het gevoel dat politici In Den Haag in een heel andere wereld leven dan de gewone burger. Dat gevoel had ik gisteren in ieder geval wel toen ik de krant opensloeg en mijn oog viel op het bericht dat de gewone burger mogelijk moet gaan betalen voor zijn belastingaangifte. Het moet toch niet gekker worden ook, dacht ik. Mijn leven lang heb ik, naar mijn gevoel, al veel te veel belasting betaald.
Normaal gesproken word ik niet zo gauw boos maar wat een zooitje is het onder Rutte c.s. op belastinggebied c.q. bij de belastingdienst.
Eerst laten ze in 2016 veel meer belastingambtenaren dan verwacht met een riante vertrekregeling vertrekken op kosten van de belastingbetaler. Dan wordt in 2018 na veel gekissebis eindelijk door Rutte ingezien dat het afschaffen van de dividendbelasting voor bedrijven helemaal in verkeerde aarde valt. Dit is des te schrijnender in het licht gezien van de puinhoop die de belastingdienst ervan gemaakt heeft bij het terugvorderen van toeslagen bij de kinderopvang, mensen daardoor achterlatend met torenhoge schulden of zonder baan. Schrijnend, zeker als je weet dat de multinationals in dit land geen of nauwelijks winstbelasting betalen doordat ze buitenlandse verliezen als aftrekpost kunnen opvoeren. Eindelijk komt daar vanaf 2021 verandering in.
En dan nu weer minister Knops met zijn bericht over het moeten betalen bij een belastingaangifte. Winst maken is zeker geen vies woord maar laat de regering eindelijk het geld maar is gaan halen waar het te halen is.

Dit artikel delen?

De waardering voor: "Betalen, betalen, betalen."

Geschreven door Harry Boerkamp .
(De gemiddelde waardering is 5 door 2 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Scheeloogje.
| Pieter Wouter Broekharst | Kort verhaal